ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ПАЛАНАЧКОГ ИСТОРИЈСКОГ АРХИВА“ЗАНАТ ЈЕ ЗЛАТАН“ У СТАРОМ СЕЛУ

Поводом 50 година од оснивања Историјског архива „Верослава Вељашевић“ у Смедеревској Паланци, ова установа приредила је изложбу под називом „Занат је златан“. Ради се о збирци фотографија и докумената о занатству у Паланци у периоду од 1878-1950. године.

Поставка је први пут презентована у изложбеном простору паланачког архива маја 2018. а септембарска изложба отворена је у галерији Дома културе „Влада Марјановић“ у Старом Селу у четвртак, 20. септембра 2018. године и може се видети до 15. октобра.

Истичемо да је ово друга тематска изложба коју Историјски архив приређује у овој галерији и слободни смо да најавимо још једну поставку ове установе, која ће представити део грађе која се чува у архиву „Верослава Вељашевић“ а коју ћемо, надамо се, видети пре краја ове године, чиме ће се сарадња Архива и Дома културе наставити у смеру упознавања историје са територије општина Смедеревска Паланка и Велика Плана.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/otvorena-izlozba-palanackog-istorijskog-arhivazanat-je-zlatan-u-starom-selu/