(ВИДЕО) ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ПАЛАНЧАНКЕ КРИСТИНЕ ПИРКОВИЋ У ГАЛЕРИЈИ УЛУС

У галерији Удружења ликовних уметника Србије, у Београду, синоћ је отворена изложба слика Кристине Пирковић, под називом „О заповестима и паду“ .

Изложба у галерији УЛУС је премијерно представљање рецентног опуса младе уметнице чији се професионални почеци могу пратити од 2014. када је приредила прву самосталну изложбу. Препознатљив рукопис карактерише њен досадашњи опус, као и сада изложене слике.

Kристина је дипломирала 2014. године на Филолошко уметничком факултету Универзитета у Kрагујевцу, на одсеку за примењену и ликовну уметност. Исте године награђена је за најбољег студента Филолошко уметничког факултета. Мастер студије завршила 2015. године на истоименом факултету, на смеру зидно сликарство. Поред самосталних изложби које организује од 2014. године, учествовала је на бројним групним изложбама у земљи и иностранству. Такође освојила је 1. место на Првом бијеналу уметничког цртежа у Меморијална галерија Душан Старчевић у Смедеревској Паланци , као и похвале на конкурсу Награда за цртеж из Фондације Владимир Величковић.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/otvorena-izlozba-palancanke-kristine-pirkovic-u-galeriji-ulus/