Početna » OUT AND ABOUT – developing functional knowledge trough outdoor learning Мобилност ученика

OUT AND ABOUT – developing functional knowledge trough outdoor learning Мобилност ученика

од Паланка данас
0 Коментар

Основна школа „Олга Милошевић“ домаћин је за ученике и наставнике из Турске. Гости из Турске су са професорком енглеског језика, Јасмином Милићевић, обишли најзначајније знаменитости у Београду: Музеј Николе Тесле, Храм Светог Саве, Калемегдан, Споменик Стефана Немање, Скупштину Србије, Трг Републике, Кнез Михаилову улицу и др. Сутрадан, ученици и наставници из Турске, заједно са учитељицом Слађаном Вукосављевић, ученицима 4/2 одељења и наставником биологије, Стефаном Антонијевићем, били су у посети Природњачком центру у Свилајнцу.

У Природњачком центру одржана је права интерактивна настава. На самом почетку, ученици су подељени у шест група, при чему је сваку групу чинио један ученик из Турске и један ученик из Србије. Тако подељени, радили су истраживачке задатке у вези са животињама које живе у Србији и Турској и животињама Африке. Након истраживања, изложили су своје закључке.

Након тога, обишли су фосиле доносауруса и тако пуни утисака, израдили свог диносауруса од папирног материјала. Свака група дала је име свом диносаурусу. Трећа активност била је посвећена вулканима и ерупцији. Учитељица Слађана изложила је основне чињенице о вулканима и њиховој структури, лави и ерупцији, а потом је уследио практичан рад. Ученици, сада подељени у три групе, израђивали су вулкане.

Прва група је израдила пресек вулкана од клеј масе. Друга група израдила је вулкан са ерупцијом у виду преливања. Задатак треће групе био је да израде вулкан са експлозивном ерупцијом. Сви задаци успешно су реализовани, а ученици су били пресрећни јер су упознали нове другаре и препуни утисака јер су много тога практично научили што ће применити у свакодневном животу. Пожелели су да се настава више одвија на овакав начин.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept