ОВЕ НЕДЕЉЕ ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА ВЕЗИВАЊА ПОЈАСЕВА

На територији целе Србије од 11. до 17. септембра спровешће се акција кажњавања возача који не везују појасеве, као и оних који не превозе децу на правилан начин, најавио је начелник Управе саобраћајне полиције Небојша Арсов.- То ћемо спровести уз помоћ Агенције за безбедност саобраћаја, која ће у том периоду емитовати спотове на нашим медијима, како би број возача који користе сигурносне појасеве, како на предњим, тако и на задњим седиштима, био много, много већи – рекао је Арсов, сигуран да се на тај начин може смањити и број погинулих и повређених у саобраћајним незгодама.

Од ове године МУП је и званично члан Међународне организације саобраћајних полиција – ТИСПОЛ-а, каже Арсов и најављује акцију „Едвард“ 21. септембра, дан када ће добар део полиције бити на улицама и када ће покушати да, као и прошле године, организују да ниједна особа тога дана у Србији не страда.

– Ове године, као званични чланови ТИСПОЛ-а, пустићемо и спот, у нади да се што више људи укључи како би се тог дана прошло без погинлих у саобраћајним незгодама – рекао је Арсов.

Иако се у Србији последњих година бележи смањење броја страдалих људи у саобраћају, наша земља је и даље изнад европског просека са 84 погинулих на милион становника годишње.

Извор Танјуг

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/ove-nedelje-pojacana-kontrola-vezivanja-pojaseva/

1 comment

    • hegel on 11/09/2017 at 11:01

    Na slici vidimo policajca kako se u sačekuši krije iza drveta. Tipično za njih.

Komentari su onemogućeni.