ОВЕ НЕДЕЉЕ ПУЛМОЛОШКИ, ОФТАЛМОЛОШКИ И ТУМОР МАРКЕР ДЕБЕЛОГ ЦРЕВА У ОКВИРУ БЕСПЛАТНИХ ПРЕВЕНТИВНИХ ПРЕГЛЕДА

И ове недеље 16. децембра у Општој болници „Стефан Високи“, Дому здравља у Смедеревској Паланци и Великој Плани биће организовани бесплатни превентивни прегледи.

Реч је о акцији коју Министарство здравља Републике Србије месецима уназад организује у сто здравствених установа широм Србије.

Сви грађани, укључујући и оне без картице здравственог осигурања, моћи ће у ОБ „Стефан Високи“ да ураде тумор маркере за карцином дебелог црева, затим прегледе код пнеумофтизилога (пулмолога), као и очне прегледе (офталмолошке).

У Дому здравља у Смедеревској Паланци радиће се само офталмолошки и пулмолошки преглед, док ће Дом Здравља у Великој Плани обављати само пулмолошке прегледе.

Грађани ће прегледе моћи да обаве у стандардном термину од 8.00 до 16.00 часова.

На територији Србије бесплатним превентивним прегледима подвргло се близу 200.000 грађана, од чега је неколико хиљада њих упућено на даљу дијагностику.

Из ресорног министарства поручују да велико интересовање и масован одзив потврђују да је јавна свест о значају превенције као основе очувања здравља вишеструко порасла у нашем друштву.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/ove-nedelje-pulmoloski-oftalmoloski-i-tumor-marker-debelog-creva-u-okviru-besplatnih-preventivnih-pregleda/