Početna » ОВИ ПЕНЗИОНЕРИ НЕМАЈУ ПРАВО НА НОВУ ПОМОЋ ДРЖАВЕ: Критеријуми су строги

ОВИ ПЕНЗИОНЕРИ НЕМАЈУ ПРАВО НА НОВУ ПОМОЋ ДРЖАВЕ: Критеријуми су строги

Из ПИО фонда су објаснили који је главни услов за пензионере

од Паланка данас
0 Коментар

Пријава угрожених пензионера за пакете солидарне помоћи почела је јуче и трајаће до понедељка, 29. априла.

Из ПИО фонда су објаснили који је главни услов, шта је потребно за пријаву и ко ће имати предност приликом одабира комисије.Како се наводи на званичном сајту, основни критеријум је висина пензије и она не сме бити већа од 24.987,67 динара. Они који имају већу пензију, немају право на ову помоћ државе и ПИО фонда.

Када буду подносили пријаву, потребно је да корисници са собом понесу последњи пензијски чек (извештај из банке), као доказ о висини пензије.

Уколико корисник прима и пензију из иностранства (документује висину ино пензије изводом банке), износи пензија у збиру не могу бити већи од 24.987,67 динара.

Приликом утврђивања ранг-листе за доделу солидарне помоћи, предност имају самохрани корисници или корисници у вишечланом домаћинству коме је једини извор прихода пензија (која не прелази најнижи износ пензије), а приоритет имају и корисници пензија старији по годинама живота.

Коначне ранг-листе ће бити утврђене до 17. маја, подела пакета почиње 3 дана касније, а очекује се да ће читав процес бити завршен до 20. јуна.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept