Početna » ОВО ЈЕ ДАТУМ ОДРЖАВАЊА ПРОБНЕ МАТУРЕ ИЗ СРПСKОГ ЈЕЗИKА, ДВА ТЕСТА ОТКАЗАНА: Матуранти, спремите се на време

ОВО ЈЕ ДАТУМ ОДРЖАВАЊА ПРОБНЕ МАТУРЕ ИЗ СРПСKОГ ЈЕЗИKА, ДВА ТЕСТА ОТКАЗАНА: Матуранти, спремите се на време

Тада ће се тестирати ученици трећег разреда гимназија и четворогодишњих профила средњих стручних и уметничких школа из српског, односно матерњег језика и књижевности

Ученици трећег разреда гимназија и четворогодишњих профила средњих стручних и уметничких школа полагаће 31. маја пробну државну матуру из српског, потврђено је РТС-у.

Предстојећа проба државне матуре неће бити реализована у пуном обиму као што је првобитно планирано у три дана, већ ће се одржати само 31. маја.Тада ће се тестирати ученици трећег разреда гимназија и четворогодишњих профила средњих стручних и уметничких школа из српског, односно матерњег језика и књижевности.

Kако је стигло доста сугестија и примедби на нацрте измена и допуна просветних закона, предложено је да увођење државне матуре одложи за две године.

– Најчешће примедбе су биле недовољна информисаност на различитим нивоима када говоримо и о средњим школама, односно испитима који ће се полагати у средњим школама и када говоримо о вискошколским установама, односно шта ће бити потребно за упис на одређене високошколске установе – каже помоћник министра Милош Благојевић за РТС.

– Одређене примедебе и сугестије смо прихватили, али и због неких ствари које желимо додатно да пропишемо, додатно искомуницирамо са свим потребним чиниоцима, да би цео процес био заокружен и без икаквих нејасноћа у систему. Онда смо схватили да је најбоље у овом тренутку продужити тај рок за пуну имплеметнацију државне матуре за две године и то се налази у нацрту закона који је послат Влади и министарствима на давање сагласности, односно мишљења – каже Благојевић.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept