Početna » ОВО СУ ЦЕНЕ ДОЗВОЛА ЗА РИБОЛОВ У 2024. ГОДИНИ: Неки ће плаћати 10.000 динара, а ова група људи ће имати ПОПУСТ

ОВО СУ ЦЕНЕ ДОЗВОЛА ЗА РИБОЛОВ У 2024. ГОДИНИ: Неки ће плаћати 10.000 динара, а ова група људи ће имати ПОПУСТ

Цене дозволе рекреативног риболова у Србији крећу се од 800 до 10 000 динара

од Паланка данас
0 Коментар

Вредност годишње дозволе за рекреативни риболов од 1. јануара следеће године ићи ће до 10.000 динара, а висина цене зависи од врсте дозволе и категорије риболовца, наводи се у Правилнику који је донео Министар заштите животне средине.За људе старије од 65 година, жене и особе са телесним оштећењем од 60 до 80 одсто, вредност годишње дозволе за рекреативни риболов износи 4.500 динара.

За особе са телесним оштећењем од 80 одсто и више, као и за оне са потпуним губитком радне способности, за војне инвалиде са телесним оштећењем од 60 одсто и више, цивилне инвалиде рата са телесним оштећењем од 60 одсто и више и све који су млађи од 18 година, вредност годишње дозволе за рекреативни риболов износи 800 динара.

Вредност годишње дозволе за рекреативни риболов на рибарском подручју у заштићеном подручју, за све риболовце, износи 4.000 динара. Ипак, и ту има изузетака.

За заштићена подручја: Парк природе „Сићевачка клисура“, Специјални резерват природе „Јерма“, Заштићено станиште „Бара Трсковача“ и Парк природе „Поњавица“, у којима износи 2.000 динара.

За заштићено подручје Предео изузетних одлика „Kараш–Нера“, износиће 2.500 динара. За заштићена подручја: Парк природе „Златибор“, Парк природе „Радан“ и Специјални резерват природе „Ритови доњег Потисја“, износиће 3.000 динара.

За заштићена подручја: Парк природе „Палић“ и Специјални резерват природе „Лудашко језеро“, износиће 3.500 динара, а за заштићено подручје Предео изузетних одлика „Власина“, износиће 4.500 динара.

У специјалним резерватима природе „Лабудово окно“, „Kовиљско-петроварадински рит“, „Царска бара“ и „Kарађорђево“, износиће 5.000 динара, за заштићено подручје Национални парк „Тара“ 5.500 динара.

У заштићеним подручјима „Ђердап“, „Стара планина“, „Обедска бара“, Специјални резерват природе „Горње Подунавље“, Специјални резерват природе „Увац“, Парк природе „Бачкотополске долине“ и Парк природе „Стара Тиса“ код Бисерног острва, цена дозволе износиће 6.000 динара. За заштићено подручје Предео изузетних одлика „Kлисура реке Градац“, износиће 10.000 динара.

Вредност дневне дозволе за рекреативни риболов на свим рибарским подручјима износи 1.300 динара. Вредност вишедневне дозволе за рекреативни риболов на свим рибарским подручјима износи 2.600 динара.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept