Početna » ОВО СУ НАЈПЛАЋЕНИЈА ЗАНИМАЊА У СРБИЈИ: За један посао не треба факултет, а плата је одлична

ОВО СУ НАЈПЛАЋЕНИЈА ЗАНИМАЊА У СРБИЈИ: За један посао не треба факултет, а плата је одлична

У СРБИЈИ према последњим подацима Републичког завода за статистику ради 2.835.900 запослених.

од Паланка данас
0 Коментар

Док су ИТ послови међу најплаћенијима, примећено је и да су занатски послови постали изузетно уносни, нудећи прилику и онима без факултетских диплома да добро зараде.

То представља огромну шансу за чак 317.800 незапослених радника.Плате у Србији варирају од минималне зараде која износи око 40.000 динара до чак пола милиона динара, а ово су нека од најплаћенијих занимања за која није неопходна висока стручна спрема.

ИТ сектор

Овај сектор доминира не само у Србији већ и широм света. Велика потражња постоји за програмерима, као што су: ИТ Пројецт Манагер, УX/УИ/WEB Десигнер, Ц#/Ц++ Девелопер, Мобиле девелопер, Дата Wарехоусе/Бусинесс Интеллигенце Девелопер, Пyтхон Девелопер, Софтwаре Девелопер/Программер/Енгинеер, JavaScript Девелопер, Бусинесс Интеллигенце/Дата Wарехоусе Цонсултант, Бацкенд девелопер, Софтwаре Девелопер/Программер/Енгинеер, Фулл стацк девелопер и Бацкенд девелопер. Њихове плате се крећу од 250.000 до 500.000 динара.

Менаџер продаје

Посао менаџера продаје укључује вођење тима продаваца, постављање продајних циљева и стратегија, преговарање са кључним клијентима и анализу тржишта. Ово је динамичан посао који захтева изузетне комуникационе вештине и способност вођења тима. Плате менаџера продаје се крећу од 250.000 до 350.000 динара.

Шеф градилишта

Шеф градилишта је одговоран за надзор и координацију свих активности на градилишту. То укључује управљање радницима, контролу трошкова и рокова, као и комуникацију са инвеститорима и надзорним органима. Ово је позиција која захтева организационе способности, техничко знање и искуство у грађевинској индустрији. Плата шефа градилишта је око 250.000 динара.

Возач

Возачи су неопходни у различитим секторима, од транспорта робе до превоза путника. Њихови задаци могу обухватити вожњу камиона, аутобуса, таксија или доставних возила. Позиција возача захтева добру возачку способност, познавање саобраћајних прописа и одговорност према путницима или терету. Плате возача се крећу од 250.000 до 350.000 динара.

Маркетинг менаџер

Маркетинг менаџер је одговоран за развој и спровођење маркетиншких стратегија и кампања. То укључује истраживање тржишта, креирање маркетиншких планова, вођење тима и анализу резултата кампања. Ово је креативан посао који захтева аналитичке вештине, креативност и способност руковођења. Плата маркетинг менаџера је око 250.000 динара.

Водоинсталатер

Водоинсталатери су специјализовани за инсталацију и поправку водоводних система. Њихови задаци могу обухватити постављање цеви, славина, санитарних уређаја и грејних система. Ово је посао који захтева техничко знање, вештину и прецизност. Плате водоинсталатера се крећу око 240.000 динара.

Архитектонски пројектант

Архитектонски пројектанти су одговорни за дизајнирање и планирање грађевинских пројеката. То укључује креирање скица, цртежа и модела, као и сарадњу са клијентима и инжењерима. Ово је креативан посао који захтева техничко знање, естетски осећај и способност рада на различитим пројектима. Плате архитектонских пројектаната варирају од 240.000 до 270.000 динара.

Машински инжењер

Машински инжењери су специјализовани за дизајнирање, развој и одржавање механичких система и машина. Њихови задаци могу обухватити пројектовање производа, тестирање прототипова и решавање техничких проблема. Ово је посао који захтева техничко знање, креативност и аналитичке вештине. Плате машинских инжењера су око 235.000 динара.

Шеф кухиње

Шеф кухиње је одговоран за управљање кухињом ресторана или хотела. То укључује креирање јеловника, организацију рада кухињског особља и контролу квалитета хране. Ово је динамичан посао који захтева кулинарске вештине, управљачке способности и способност рада под притиском. Плате шефова кухиња су око 350.000 динара.

Стоматолог

Стоматолози су специјализовани за дијагностиковање, лечење и превенцију болести уста и зуба. Њихови задаци могу обухватити поправке зуба, вађење умњака и израду протеза. Ово је посао који захтева медицинско знање, вештину и пажњу према пацијентима. Плате стоматолога су око 180.000 динара.

Према подацима Инфостуда, ово су максимални износи зарада, што значи да се не очекује да сви послодавци нуде исте плате за исте позиције.

Такође, ови подаци су применљиви на дефицитарна занимања попут возача, водоинсталатера или неких позиција у угоститељству и грађевинарству, где послодавци циљају да привуку радну снагу.

Након ИТ сектора, авио-саобраћај, научна истраживања, финансијске услуге и експлоатација сирове нафте и природног гаса су области које нуде високе зараде.

(Пинк)Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept