(ВИДЕО) ОЗВАНИЧЕН ПОЧЕТАК ИЗГРАДЊЕ ФАБРИКЕ КЈУНШИН КЕЈБЛ У ПАЛАНЦИ

Свечаном церемонијом симболичног потписивања камена темељца у Смедеревској Паланци је званично започела изградња фабрике компаније Kyungshin Cable Europe (Kјуншин Kејбл Јуроп).
Обележавању почетка радова присуствовали су председник Србије Александар Вучић, генерални
директор компаније Kјунгшин Kејбл Јуроп Сео Јае Kеун (Со Ч Kен), Његова екселенција Хјонг-ћан Че амбасадор Републике Kореје у Србији, председник општине Смедеревска Паланка Никола Вучен, као и представници дипломатског кора и локалних и републичких власти.

Александар Вучић је истакао да су Србија и Смедеревска Паланка ову инвестицију добили у конкуренцији са околним земљама, Турском, Бугарском и Албанијом.

– Тамо где дођу јужнокорејске инвестиције, види се огроман напредак. Привреде многих земаља ушле су у ред најуспешнијих, управо због корејских инвестиција. И зато, драги пријатељи из Кореје, много хвала на вашем труду, много вам хвала на вашој енергији, на вашој амбицији и ентузијазму, рекао је председник Србије.

– Знам колико смо се трудили да у Подунавском округу ствари мењамо и поправљамо. Пут којим смо дошли је готово нов, деценијама се чекало на то. Улажемо 25, а са опремом и 30 милиона евра у Општу болницу у Смедеревској Паланци. А нисмо ни сањали да се у Паланку и Плану уложи толико новца, рекао је председник Србије, и похвалио локалну самоуправу која је у рекордном року обезбедила све неопходне дозволе и омогућила брз почетак радова, који треба да буду завршени за само шест месеци. Он је рекао да ће за само шест месеци бити готова хала од 12.000 квадратних метара.


„Врло брзо ћете видети овде резултате. Урадили смо све што смо могли да подигнемо овај крај Србије и успевамо у томе“, рекао је Вучић и поручио да ће деца тог дела земља имати сигурност и неупредиво бољу будућност.

Председник општине, Никола Вучен, подсетио је шта је све урађено у Смедеревској Паланци, за кратко време, што ову општину поново чини добрим местом за живот:

– У овој фабрици запослиће се око 1000 радника. То значи да ће више од две хиљаде породица имати бољи живот. Ова фабрика привући ће и друге инвеститоре, отвараће се нова радна места, нове прилике за све нас. Смедеревска Паланка је поново на мапи значајних индустријских средина, као што је то и некада била.

Због света тога, још једном морам да истакнем нашу захвалност  Председнику Србије, Александру Вучићу и Влади Србије , зато  што су имали поверења у нас и што су нас подржали на тешком путу опоравка. Хвала председниче што сте нам помогли да овако велика фабрика буде отворена управо код нас, рекао је Вучен.

О компанији Kyungshin Cable и значају фабрике у Паланци, која ће запошљавати 1000 радника, говорио је Seo Jae Keun, а о привредној сарадњи са Србијом, амбасадор Јужне Кореје, његова екселенција, Choe Hјoung Chan, који је председника општине, Николу Вучена, назвао својим пријатељем.

„Kјунгшин Kејбл Јуроп представља спој нашег дугогодишњег искуства и усмерености на нове технологије. Електрични аутомобили будућност су аутомобилске индустрије, а до 2025. године широм света очекује се да њихова продаја достигне чак 16 милиона возила. Kомпанија ће делове за електричне аутомобиле производити у Смедеревској Паланци, а будућност градити у Србији“, истакао је Сео Јае Kеун, генерални директор Kјунгшин Kејбл Јуроп.

Основана 1974. године, компанија Kјунгшин Kејбл лидер је на корејском тржишту електронских делова за аутомобилску индустрију. Главна пословна област ове компаније проширена је са аутомобилских и индустријских жица и каблова на производњу ауто-делова за високонапонска и нисконапонска електрична возила, у складу са новим трендовима у аутомобилској индустрији. У Смедеревској Паланци, компанија ће израђивати како делове за традиционалне аутомобиле, али и компоненте за батерије, које ће покретати аутомобиле високе технологије.

Вредност инвестиције компаније Kјунгшин Kејбл Јуроп износи више од 20 милиона евра и подразумева изградњу постројења у индустријској зони Губераш, а у којој ће поступно бити запослено између 700 и 1.000 радника. Почетак производње очекује се током 2021. године.
Kјунгшин Kејбл Јуроп је део Kјунгшин групе, чија се постројења налазе у бројним државама широм света, укључујући САД, Мексико, Kину, Пољску, Јужну Kореју и друге државе.
Од 2018. године компанија започиње са снажном експанзијом на европско тржиште, а фабрика у Смедеревској Паланци представљаће чвориште за подручје Европе.

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/ozvanicen-pocetak-izgradnje-fabrike-kjungsin-kejbl-u-palanci/

3 comments

  • Nikola on 27/05/2020 at 22:07

  Jel si srecan sada?

  • Ivan S on 27/05/2020 at 21:16

  Neizmerno sam srecan…Ovo je pocetak i kraj domacih tajkuna koji su ucenjivali ljude za radno mesto clanstvom u svojoj stranci,ovo je pocetak i kraj onih tajkuna koji su zaposlene drzali po 5 godina na ugovor na odredjeno vreme samo zato sto nisu clanovi njihove stranke.Ovo je pocetak i kraj tajkuna koji su svoje pipke uneli u sve lokalne institucije a bogami i neke okruzne.Ovo je sloboda za sve gradjanje Sm.Palanke.Ovo je osnov za konkurenciju,parce hleba za sve i veci prihod za domacu budzetsku kasu.Zahvalan sam Vladi Srbije za slobodu koju je donela mom gradu ovom investicijom i nadam se da ce nadlezno ministarstvo finansija ostro kontrolisati sve velike privrednike.Verujem da ce Vlada i kordinator zaduzen za Sm.Palanku i dalje budno motriti nad sprovodjenjem mera oporavka.

  Zivela Srbija

   • hegel on 28/05/2020 at 20:46

   Mislim da imaš temperaturu.

Komentari su onemogućeni.