Početna » ПАКЛИЦА ЦИГАРЕТА ОД СУТРА ИЗМЕЂУ 310 И 600 ДИНАРА

ПАКЛИЦА ЦИГАРЕТА ОД СУТРА ИЗМЕЂУ 310 И 600 ДИНАРА

од Паланка данас
0 Коментар

Планирани јануарски круг поскупљења кутије цигарета за по 10 динара биће настављен кроз нове ценовнике сутра и 20. јануара тако да ће паклица коштати између 310 и 600 динара.




Цигарете неких произвођача већ су поскупеле, а сутра и 20. јануара ступиће на снагу и ценовници других брендова.Нови ценовници њихових производа објављени су у Службеном гласнику, а од када је усвојен акцизни календар крајем 2020. године, цигарете поскупљу два пута годишње, у просеку за по 10 динара.

Једно поскупљење је почетком године, док је друго половином године.

Последње поскупљење цигарета било је половином прошле године, а овај начин подизања цена трајаће све до 2025. године.

На цену цигарета зарачунава се и пропоционалан акциза од 33 одсто, која би требало да остане и наредних година непромењен.

На све то се додаје и ПДВ, па због увећаних намета, произвођаћи ће повећати цену цигарета за 10 динара по кутији.

Увећан је и износ акцизе на течности за пуњење електронских цигарета за динар по милиметру, а поскупљује и несагоревајући дуван.

Усвајањем измена и допуна Закона о акцизама, који је почео да се примењује од 1. јануара 2021. године предвиђено је да се увећавају акцизе на несагоревајући дуван и течности за пуњење е-цигарета.



Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept