Početna » ПАЛА РАЧУНИЦА-КОЛИКО ТРЕБА СТАВИТИ МЛАДЕНЦИМА У КОВЕРТУ ЗА СВАДБУ

ПАЛА РАЧУНИЦА-КОЛИКО ТРЕБА СТАВИТИ МЛАДЕНЦИМА У КОВЕРТУ ЗА СВАДБУ

Kолико тачно новца треба ставити у коверту за младенце?

од Паланка данас
0 Коментар

Сезона венчања је увелико почела и док се неки радују свадбама, други се хватају за главу када помисле на коверту са парама која се дарује младенцима.

У Србији се ретко ко одлучује на даривање поклона попут беле технике или путовања јер са ковертом нема грешке. Једино питање које се поставља је – Kолико пара ставити у њу?


На Редиту се више пута потегла та тема и многи су имали занимљиве калкулације које су се допале већини.

„Зависи од тога колико си близак са особом и колико имаш и колико желиш да покажеш да имаш.

Основна тарифа је 50е/особи. Онда на то додаш следеће:

близак (+ 50е)

кум си (+ 50е минимум)

богат (+ 50е)

желиш да сви знају да си богат (+ 100)

јако сиромашан (- 50е или смисли изговор да не идеш)

Ако водиш децу, рачунај 25е по детету и заокружујеш на доле.

Примери калкулације:

Идете девојка и ти (100е), ти си близак (+50), она није (+0). Укупно: 150е

Идеш сам (50е), блиски сте (+50), сиромашан си студент (-50е). Укупно: 50е

Богат кум (50+100е минимум) си и идеш са исто богатом женом (50+50) на свадбу најближих заједничких пријатеља (+50). Водите двоје деце (+50) Укупно бар 350е. Kум си, може то да иде и у натури, не мора кеш, може да сте платили фотографа или си купио младожењи одело“, гласи објашњење овог очигледно искусног госта које је одушевило многе.

Поједини су се сложили с рачуницом и додали: „Прављење свадбе у Србији за младенце је постао бизнис. Гледа се уложено/добијено што је јако јадно и бедно. Стави колико си у могућности пре свега и колико мислиш да је у реду. Немој да испадаш џек са поклоном а после цела породица да испашта цео месец, да се неко не би увредио. Мене очекује свадба релативно ускоро и позваћу драге људе, ако су у могућности нека дају поклон ако нису не морају, и то ће писати на позивници. Зовем их јер би волео да буду самном тог дана а не да би зарадио на њима. 90% Србије кука када треба да иде на свадбе јер мора да се издвоји паре па поклон, за гардеробу јер су свадбе парада кича, а ми Срби волимо да се покажемо.“

Један мушкарац је написао: „Минимум колико можеш платити је онолико колико кошташ младенце (цена столице, тј. клопе), тако да им ниси на трошку док величате славље“.

„50 евра по месту. Значи моја жена и ја кад идемо, 100 евра. Kада смо ишли код родбине сви као породица пошто нас је било више рачунали смо сви по 50 евра у једну коверту и то је то. Мислим да је то сасвим ок. Ако је до новца проблем онда нису требали ни да зову.“

„Kоме си драг, разумеће и ако немаш“, поручио је неко за крај.

К.М.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept