Početna » ПАЛАНАЧКА ГИМНАЗИЈА ЈЕДНА ОД 30 ШКОЛА КОЈЕ УЧЕСТВУЈУ У ПРОГРАМУ “СУПЕРШКОЛЕ”

ПАЛАНАЧКА ГИМНАЗИЈА ЈЕДНА ОД 30 ШКОЛА КОЈЕ УЧЕСТВУЈУ У ПРОГРАМУ „СУПЕРШКОЛЕ“

од Паланка данас
0 Коментар

Паланачка гимназија изабрана је за једну од 30 школа из Србије које ће учествовати у програму „Superschools“.
Пројекат има за циљ да подржи процес помирења и изградње мира, као и процес интеркултурног учења и дијалога између школа, ученика и ученица и њихових заједница са територије Западног Балкана.Спровођење размена подељено је у два круга.

Први круг размена планиран је за период од априла до јуна, док ће се други круг одвијати од августа до октобра. Свака школа ће организовати по једну посету партнерској школи у трајању до 7 дана, а ученици/це ће путовати у пратњи једног или два професора/ки. Програм школске размене ц́е дати прилику ученицима/ама и професорима/кама да путују, представе себе, своју школу и обичаје, као и да науче нешто ново о локалним заједницама у различитим деловима нашег региона.

Програм размене средњих школа је део пројекта који суфинансирају Европска унија и Савезно Министарство за економску сарадњу и развој Републике Немачке уз подршку Министарства просвете Републике Србије и Министарства туризма и омладине Републике Србије.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept