Početna » Паланачка гимназија поново међу победницима „МTS app“ конкурса

Паланачка гимназија поново међу победницима „МTS app“ конкурса

Својим резултатима још једном смо потврдили да смо школа која ствара праве програмере.

По трећи пут у последњих пет година, Паланачка гимназија је међу победничким школама овог престижног такмичења на којем право учешћа имају само представници специјализованих одељења 51 школе у Србији које раде према програму намењеном талентима на пољу математике, информатике и рачунарства.

Данас је у Београду у ТК центру Телекома Србијa одржан 13. „MTS app“ конкурс. Ученици IV разреда одељења са посебним способностима за рачунарство и информатику Павле Милошевић, Бранко Басарић и Александар Дуњић на челу са професорком математике и програмских парадигми Сањом Рајић апликацијом „No.1 Еcologyst“ проглашени су једном од пет равноправних победничких екипа из Србије.

Њихов задатак био је да осмисле и креирају апликацију која има друштвено корисну намену, доприноси развоју телекомуникационих услуга, унапређује употребу мобилних телефона и уређаја или апликацију која даје одговор на важна питања из области заштите животне средине, рационалног коришћења природних ресурса и енергије или доприноси превенцији лошег утицаја на здравље људи.

Победници и њихови наставници као награду добили су престижне мобилне телефоне и прилику да се у оквиру „Регионалног апп изазова“ такмиче са тимовима из Босне и Херцеговине и Црне Горе и тако освоје главну или специјалну награду за иновативностYou may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept