ПАЛАНАЧКА МУЗИЧКА ШКОЛА ДОБИЈА НОВИ ПРОСТОР НА ЛОКАЦИЈИ ЛЕТЊЕГ БИОСКОПА

Председник општине Смедеревска Паланка, Никола Вучен, је пре извесног времена најавио изградњу нове музичке школе Божидар Трудић у Смедеревској Паланци. Сада је утврђена и нова локација и тим поводом је Вучен рекао:

Поштовани суграђани,

Неколико месеци се тражи најбоље могуће решење за измештање музичке школе Божидар Трудић у Смедеревској Паланци. Од агенције за реституцију стигло нам је обавештење да је парцела на којој се налази школа у поступку и да ће се вратити старим власницима.

Одлучено је да се нова музичка школа гради на месту летње баште бископа у Главашевом парку. Музичка школа се планира као доградња постојећег објекта позоришта.У склопу музичке школе планирана је и реконструкција бископске сале која ће у сваком тренутку моћи да се претвори у концертну дворану са преко 350 седећим места са најсавременијом опремом. Имаћемо две сале у једној.Планирано је такође да школа у свом раду користи концертну салу као и заједничке просторије позоришта.

Идејним решењем предвидели смо да се према улици постави мала сала од 50 места са летњом позорницом на крову.Према парку музичка школа се са учионицама поставља као низ терасасто постављених волумена. Идеја је да према улици задржи фронт позоришта да се са стране парка стопи са зеленилом.

Ускоро ћемо одржати комплетну презентацију, идејно решење је готово. Имаћемо једну од најсавремених музичких школа у Србији, што ће омогућити отварање нових музичких одсека за нашу децу.

Идејно решење погледајте ОВДЕ

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/palanacka-muzicka-skola-dobija-novi-prostor-na-lokaciji-letnjeg-bioskopa/

5 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • Palanka palančanima on 25/07/2020 at 20:01

  Ovo nema veze sa sendvičom, treba pohvaliti svaku akciju za ulepšavanje grada bez obzira na stranku na vlasti. Podržavam projekat i nadam se da će ugledati škola svetlost dana!

  • Milica on 25/07/2020 at 08:26

  Ja se plašim da nije neki od lokalnih biznismena (tajkuna) bacio oko na plac a radi izgradnje poslovno-stambenog objekta! Tako su isto pričali i za Dom JNA!!! Živi bili pa videli!

  • Jelena on 24/07/2020 at 23:15

  Divno,divno,divnoooo…:) I ideja i izgled nove zgrade.Molim Vas nemojte da ovo ostane samo na ideji.Još i pozorište da se renovira,pa da se stvarno vidi da ovaj grad brine o kulturi.

   • Neko iz mase on 25/07/2020 at 15:03

   Jel sendvic s alpskom ili posebnom kad si toliko razfragana?

    • Lošmi on 26/07/2020 at 11:52

    Bezi bre idiote

Komentari su onemogućeni.