Početna » ПАЛАНАЧКА “СЕДМА СИЛА” ПО ДРУГИ ПУТ НА ОКУПУ

ПАЛАНАЧКА „СЕДМА СИЛА“ ПО ДРУГИ ПУТ НА ОКУПУ

Традиционални скуп Медијских радника у Смедеревској Паланци одржан је у суботу 8. априла. Другу годину за редом, ово дешавање окупи велики број некада и сада запослених у паланачким медијима.

од Паланка данас
0 Коментар


Годишњи скуп, осим дружења, за циљ има и приређивање монографије која ће објединити деценијски рад паланачких новинара, сниматеља, тонаца, монтажера, реализатора и организатора програма, музичких уредника и запослених у маркетингу.Богату историју медијског стваралаштва у Смедеревској Паланци, писали су запослени у три медијске куће у граду. Најстарија је била редакција листа „Наша комуна“ основана 1961. године. „Радио Јасеница“ свој програм емитује од 1971. године, док је 1975. године објављен „Информатор Гоша“ као прво фабрички гласило.

Модерни трендови условили су отварање телевизије која је под називом „ТВ Гоша“ први програмски садржај емитовала 16. маја 1996. године. Спајањем ЈРНДП „Јасеница“ и „ТВ Гоша“ 2003. године настаје РТВ „Јасеница“.

Бавећи се својим послом у три различите редакције, велики број генерација запослених сведочио је и сачувао од заборава значајне историјске тренутке у постојању Смедеревске Паланке.

У нади да ће и ово окупљање некада бити прихваћено као део историје ове средине, нови сусрет запослених у медијима заказујемо за наредну годину у исто време.
Д. МиловановићPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept