ПАЛАНАЧКЕ ПРОДАВНИЦЕ ДОБРО СНАБДЕВЕНЕ, ПКС ПРЕДЛАЖЕ РАДНО ВРЕМЕ ДО 18 ЧАСОВА

Радно време продавница у време ванредног стања требало би да буде организовано тако да рад са потрошачима почиње најраније у седам и завршава се најкасније у 18 часова, а недељом до 15 часова, закључено је на састанку министра трговине Расима Љајића и председника Привредне коморе Србије Марка Чадежа са представницима трговинских ланца.

ПKС је саопштила да су трговци, министарство и ПKС сагласни да се у време ванредног стања снабдевање најстаријих суграђана организује недељом у раним јутарњим часовима како би им се омогућило да обаве куповину под посебним условима заштите.

Министарство и Kомора препоручују свим локалним самоуправама да се придржавају закључака о радном времену трговаца током ванредног стања.

Трговински ланци и продавнице снабдевени су свим животним намирницама, залихе су стабилне, испоруке редовне и по потреби повећане, тако да нема разлога за стварање личних залиха хране и других производа, истакнуто је током састанка.

Ми смо се јуче уверили да трговци у Паланци одржавају пуне рафове и свих намирница има довољно за уобичајену потрошњу. Након почетног стварања залиха мислимо да више нема потребе за тим и да то треба превазићи а ту је и финансијски моменат. Дефицитаран је једино квасац, пошто је он из увоза а како кажу трговци у обавези су да се прво обезбеди за  пекарску индустрију.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/palanacke-prodavnice-dobro-snabdevene-pks-predlaze-radno-vreme-do-18-casova/