ПАЛАНАЧКИ БОКСЕР ЈАЊИЋ СА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈОМ СРБИЈЕ НА НАЈСТАРИЈЕМ ТУРНИРУ НА СВЕТУ „СТРАНЏИ“

Пред нама је јубиларни, 70. „Странџа“ турнир у аматерском боксу, који је први пут одржан 26. марта 1950. године на стадиону „Јунак“ у Софији и уједно је најстарији аматерски бокс турнир на свету. Од 14. до 20. фебруара 2019. У главном граду Бугарске бориће се 306 боксера из 40 земаља света, међу којима и Србија са осам такмичара у обе конкуренције.
Мушка боксерка селекција Србије у саставу: Душан Јањић (52 кг), Немања Гавриловић (60 кг), Милосав Савић (75 кг), Дарко Станковић (91 кг), Владан Бабић (+91 кг), предвођени селектором Миодрагом Перуновићем и тренерима Душаном Милеуснићем и Миланом Пиперским бориће се за наслов шампиона на овом престижном такмичењу.
Женски тим Србије чине: Нина Радовановић (51 кг), Анђела Бранковић и Јелена Зекић (57 кг) превођене тренерима Марком Тубићем и Јованом Таминџићем.
Србију ће на такмичењу „Странџа“ представљати и судија Александар Вучићевић.
„Већ сам позив на овај традиционални турнир је част, посебно када се има у виду да су наши боксери дуги низ година радо виђени на овом такмичењу. Успеха смо имали, па се надам да ћемо и ове године имати успеха. Свакако да путујемо са надом о медаљама. Ипак, конкуренција је жестока, пут до трона је тежак, али екипа има самопоуздања, има квалитет и, најважније, има велику жељу да се докаже и покаже“ -рекао је селектор Миодраг Перуновић непосредно пред пут.
Одржан је и жреб за такмичења. Противници наших такмичара у првом колу су:
жене –
Анђела Бранковић – Јуциелен Ромеу (БРА), Јелена Зекић – Сониа Латхер (ИНД)
Нина Радовановић – Хелен Јонес (WАЛ)
мушкарци –
Владан Бабић – Ерен Узун (ТУР)
Дарко Станковић – Серхии Хорсков (УKР)
Душан Јањић – Дмyтро Замотаyев (УKР)
Немања Гавриловић (слободан у првом колу), у другом против победника меча Панк (ТУР) – Цхарнамаз (БЛР)
Милосав Савић – Kристиyан Николов (БУЛ)
Од 1964. „Странџа“ добија међународни карактер учесвовањем селекција Мађарске и Румуније. Од тада, углед турнира наставља да расте, а кроз ринг овог такмичења прошли су представници најпознатијих бокс школа у свету. У 2011. години, по први пут одржава се и такмичење за жене.

Боксерски савез Србије

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/palanacki-bokser-janjic-sa-reprezentacijom-srbije-na-najstarijem-turniru-na-svetu-strandzi/