ПАЛАНАЧКИ ДОМ ЗДРАВЉА ДОБИО ДИГИТАЛНИ РЕНДГЕН ВРЕДАН 10 МИЛИОНА ДИНАРА

Дом здравља у Смедеревској Паланци, је након 36 година, добио нов савремени дигитални рендген апарат. Ову вест је потврдио Никола Вучен, председник општине Смедеревска Паланка.

Поштовани суграђани,
После више од 36 година, пут Смедерске Паланке и нашег Дома здравља кренуо је дигитални стационарни рендген „Visaris Vision U“ . Преузео га је лично директор Дома здравља у Смед Паланци др Милан Матејић. Стари редген марке Оделка унет је у Дом здравља пре више од 36 година и више није у функцији. Вредност новог стационарног рендгена је преко 10 милона динара.
Хвала свима који су за овакво кратко време успели да омогуће да овако вредан апарат дође у нашу Паланку.

Висион У је универзални моторизовани дигитални радиографски уређај најновије генерације пројектован за широк спектар општих и специјалистичких потреба у дијагностици. Својим напредним перформансама са програмираним позиционирањем зрачника и дигиталног флет панела величине 43×43 цм омогућава ефикасно и флексибилно снимање свих анатомија ходајућих и лежећих пацијената. Директна дигитална аквизиција са значајно мањим дозама од филма и оптимално подешеним обрадама аутоматски производи кристално јасни приказ сваке жељене анатомије, док јединствена системска конзола аутоматски контролише све компоненте и омогућава непревазиђену једноставност и лакоћу рада на систему. Дигитални ренген Висион У подразумева одељење без потрошног материјала, папира и филма, док је уштеда у времену од скоро 50% само од елиминације развијања филма, што директно утиче на оптерећење и квалитет живота запослених на тим одељењима. Емисија јонизујућег зрачења дигиталној уређаја, мања је од 30 до 50% и у односу на филм има значајан утицај на побољшање квалитета животне средине посебно у медицинским институцијама.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/palanacki-dom-zdravlja-dobio-digitalni-rendgen-vredan-10-miliona-dinara/

2 comments

    • Dule on 17/12/2020 at 11:52

    Samo nastavite da ulaže te u školstvo, zdravstvo, infrastrukturu a ne u murale i table sa natpisima…

    • Vidak on 16/12/2020 at 20:36

    Bravoooo…,

Komentari su onemogućeni.