ПАЛАНАЧКИ ДОМ ЗДРАВЉА И БОЛНИЦА ВИШЕ ОД 300 ПРЕГЛЕДА ЗА 24 ЧАСА

smart

Ковид амбуланта Инфективног одељења, ОБ „Стефан Високи“ у Смедеревској Паланци, је у последња 24 сата обавила 115 прегледа и то 91 је први док су 24 контролна. Дом здравља је у овом периоду такође имао велики број ковид пацијената 232 , тестирано је 93 пацијента а 26 је било позитивно, док је у Дечијем диспанзеру од 11-оро деце седморо било позитивно на коронавирус.

Такође, на лечењу у болници се сада налази 113 ковид пацијената, болница располаже са 140 ковид кревета, на лечењу се још увек налази двадесетак пацијената из Београда, али се од прошле недеље не довозе пацијенти из других градова због великог броја пацијената који долазе из Паланке и Плане.

Сваки дан се повећава и број медицинског особља које је заражено короном и налази се на кућном лечењу или у изолацији и та бројка у ОБ „Стефан Високи“ данас износи 29, док је у паланачком Дому „ван строја“  пет лекара и седам медицинских сестара.

Дом здравља ће од понедељка поставити и шатор испред ковид амбуланте који ће бити грејан и служити као чекаоница за ковид пацијенте.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/palanacki-dom-zdravlja-i-bolnica-vise-od-300-pregleda-za-24-casa/