Početna » (ВИДЕО) ПАЛАНАЧКИ ДОМ ЗДРАВЉА ОРГАНИЗУЈЕ ПРЕВЕНТИВНЕ ПРЕГЛЕДЕ У НЕДЕЉУ 15. OКТОБРА

(ВИДЕО) ПАЛАНАЧКИ ДОМ ЗДРАВЉА ОРГАНИЗУЈЕ ПРЕВЕНТИВНЕ ПРЕГЛЕДЕ У НЕДЕЉУ 15. OКТОБРА

од Паланка данас
0 Коментар

С обзиром на то да је фокус здравствене заштите стављен на превенцију, у недељу 15. октобра од 8 до 16 сати у око 150 здравствених установа широм Србије биће организовани превентивни прегледи. За преглед није потребно заказивање, грађани треба само да дођу до здравствене установе од 8 до 16 сати.За жене старије од 40 година организован је ултразвучни преглед дојке, а за мушкарце старије од 49 година ПСА тест којим се може дијагностиковати рани стадијум карцинома простате. Они код којих постоји сумња на болест, биће упућени на додатну дијагностику.

Превенција и рана дијагностика од кључног су значаја за позитиван исход лечења сваке болести.

За обављање наведених превентивних прегледа потребно је да најпре добијете одговарајући упут од лекара опште медицине или гинеколога у Дому здравља Смедеревска Паланка, а прегледе ћете обавити у лабораторији Дома здравља Смедеревска Паланка у „Рудник“ згради (ПСА тест) и Служби рендген дијагностике Опште болнице „Стефан Високи“ (ултразвук дојке).

Лекари опште медицине даваће упуте почев од данас, односно упут можете добити у петак, суботу и недељу. У недељу упути ће се издавати у Служби за заштиту здравља одраслог становништва Дома здравља Смедеревска Паланка, у централној згради, у улици Кнеза Милоша бр. 4.

Лекари гинеколози издаваће упуте почев од данас, односно упут можете добити у петак, суботу и недељу. Гинеколози Дома здравља ће радити и у недељу од 8 до 16 сати како би могли да издају упуте заинтересованима.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept