ПАЛАНАЧКИ ГИМНАЗИЈАЛЦИ ОТПУТОВАЛИ ЗА СЛОВЕНИЈУ НА 7. ПАРЛАМЕНТ МЛАДИХ СЛИВА РЕКЕ САВЕ

Ученици Паланачке гимназије су синоћ отпутовали у Словенију у оквиру организације 7. Парламента младих из слива реке Саве који ће се одржати
1-2. јуна 2018. у Бохињу (Словенија).

Паланачки гимназијалци су учествовали на конкурсу који је расписала Међународна комисија за слив реке Саве  за ученике средњих школа под називом „Одрживи туризам – прилика за развој слива реке Саве“.

Наши ученици ће представљати Србију пројектом „Туристички потенцијали Смедеревске Паланке“

 Циљ одрживог туризма је стварање и очување радних места, повећање прихода локалног становништва, развој инфраструктуре, уз очување природне и културне баштине и смањење негативних утицаја на животну средину и заједницу.

Одрживи туризам управо је супротан масовном туризму, где је у првом плану капитал и повећање туристичких капацитета, броја туриста и остварених ноћења.

С обзиром на знатни туристички потенцијал слива реке Саве, овим конкурсом Савска комисија жели подстакнути расправу и сазнати идеје младих из слива реке Саве о развоју одрживог туризма у локалном окружењу, тамо где је могуће и кроз прекограничну сарадњу као и разјаснити разлике између масовног и одрживог туризма.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/palanacki-gimnazijalci-otputovali-za-sloveniju-na-7-parlament-mladih-sliva-reke-save/