Početna » ПАЛАНАЧКИ ГИМНАЗИЈАЛЦИ ПОГЛЕДАЛИ ПРЕДСТАВУ У ЈУГОСЛОВЕНСКОМ ДРАМСКОМ ПОЗОРИШТУ

ПАЛАНАЧКИ ГИМНАЗИЈАЛЦИ ПОГЛЕДАЛИ ПРЕДСТАВУ У ЈУГОСЛОВЕНСКОМ ДРАМСКОМ ПОЗОРИШТУ

од Паланка данас
0 Коментар

Ученици Паланачке гимназије су 4.4.2023. у поподневним сатима у организацији наставница српског језика и књижевности посетили Југословенско драмско позориште у Београду.Том приликом ученици су погледали представу „Развојни пут Боре Шнајдера“.

У представи играју Ненад Јездић, Радован Вујовић, Тамара Драгичевић, Бранислав Лечић, Небојша Миловановић, Милица Гојковић, Ирфан Менсур, Бранка Шелић, Лазар Ђукић, Јанко Цекић и Огњен Никола Радуловић. Драматург је Божо Копривица, сценограф Егон Савин, костимографкиња Лана Цвијановић, кореографкиња Соња Вукићевић а за сценски говор задужена је Љиљана Мркић Поповић.

Комад Александра Поповића Развојни пут Боре шнајдера први пут је изведен 1967. године. Поповић је исте године награђен Стеријином наградом за најбољу савремену драму (у то време Југословенске позоришне игре).

По избору критике, у конкуренцији од 710 драма на српском језику, Развојни пут Боре шнајдера проглашен је најбољом драмом у периоду од 1944. до 1993. године.

Премијера представе на Сцени „Љуба Тадић” одржана је 17. марта 2023. године.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept