Početna » ПАЛАНАЧКИ ИНСТИТУТ ЗА ПОВРТАРСТВО НА „Agro Belgrade“, Међународни сајам воћарства, повртарства и виноградарства

ПАЛАНАЧКИ ИНСТИТУТ ЗА ПОВРТАРСТВО НА „Agro Belgrade“, Међународни сајам воћарства, повртарства и виноградарства

На Београдском сајму се одржава Међународни сајам воћарства, повртарства и виноградарства "Agro Belgrade". Отварајући манифестацију министарка пољопривреде Јелена Танасковић је истакла да Србија кроз буџет и на друге начине подржава пољопривреднике и извоз хране из Србије.

од Паланка данас
0 Коментар

На изложбеном простору од око 30.000 квадрата представља се више од 500 излагача из земље и света, са понудом из области свежег, смрзнутог и прерађеног воћа, поврћа и грожђа, пољопривредне механизације, система за наводњавање, противградне заштите, расадника, семенских и хемијских кућа и других сегмената неопходних за успешно бављење овим гранама пољопривреде.На сајму свој штанд са производима има и Институт за повртарство из Смедеревске Паланке. Јуче су штанд Института за повртарство посетили министарка пољопривреде Јелена Танасковић, министар пољопривреде Северне Македоније Љупчо Николовски и министар пољопривреде Републике Српске др Саво Минић.

Осим изложбеног дела сајам има и конференцијски део, а на стручним конференцијама и састанцима стручњаци и представници институција, компанија, великих европских и домаћих ланаца, купаца и дистрибутера разговарали су о актуелним темама из области воћарства, повртарства и виноградарства, тржишта воћа и поврћа, климатских промена и њиховог утицаја на промене у производњи воћа и поврћа и бројне друге.

 

 

„Agro Belgrade 2023“ организује се уз подршку пројекта „Велика мала привреда“ који финансирају УСАИД, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Град Београд и НАЛЕД, а земља партнер сајма је Холандија.

Сајам се одржава у халама 1, 1А и 2, и данас се затвара.Povezane vesti

Остави коментар

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept