ПАЛАНАЧКИ МУЗЕЈ ДЕО МАНИФЕСТАЦИЈЕ „МУЗЕЈИ ЗА 10“

Манифестација Музеји за 10 ће се одржати, и ове године али обучена у јесење рухо. Она представља највећу иницијативу која је покренута од стране свих музејских институција на територији Србије, уз пуну подршку Националног комитета ‘ICOM’ и Министарства културе и информисања Републике Србије.

Ове године, одржаће се у периоду од 9. до 15. новембра и у току овог бесплатног седмодневног доживљаја, организатори најављују лепа изненађења. Kао и претходних година, дешавање ће обухватити преко 40 српских градова, 70 музеја на више од 120 интерактивних и занимљивих локација.

Народни музеј из Смедеревске Паланке је активан учесник ове манифестације, па су овом приликом најавили на који ће начин бити обележена ова манифестација.

„Овогодишња тема манифестације „Музеји за 10“ под називом: Музеји за једнакост: разноликост и инклузија, а у циљу представљања свог музеја, навела нас је да кроз представљање наших различитих спољних сарадника (који су уједно и наша публика) и њихово укључивање у рад Музеја, пренесемо и покажемо слику музеја који се мења по мери наше публике и жеља и потреба локалне заједнице.
Сваког дана, почев од понедељка, 09. 11. у 18 сати, имаћемо разговоре (за 10) са нашим сарадницима које ћемо преносити уживо на апликацији Zoom, а о линку ка разговорима ћемо вас благовремено обавестити.“ поручили су из Народног музеја.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/palanacki-muzej-deo-manifestaije-muzeji-za-10/