Početna » ПАЛАНАЧКИ МУЗЕЈ И БОЛНИЦА ВАС ПОЗИВАЈУ ДА ПОГЛЕДАТЕ ИЗЛОЖБУ “МУЗЕЈСКИ ДОСИЈЕ: ПРИЧА О ДВЕ ПОТКОВИЦЕ”

ПАЛАНАЧКИ МУЗЕЈ И БОЛНИЦА ВАС ПОЗИВАЈУ ДА ПОГЛЕДАТЕ ИЗЛОЖБУ „МУЗЕЈСКИ ДОСИЈЕ: ПРИЧА О ДВЕ ПОТКОВИЦЕ“

од Паланка данас
0 Коментар
Народни музеј у Смедеревској Паланци и ОБ Стефан Високи имају част да вас позову у музеј да погледате изложбу аутора Милице Стојановић, Ненада Шошића и доктора Ивана Поповића под називом „Музејски досије: Прича о две потковице“ поводом обележавања дана и славе Удружења техничара радиологије Србије.
У уторак 31.10.2023. зграда Народног музеја у Смедеревској Паланци – за публику се отвара од 10 часова и неће бити званичног отварања.
Археолошко одељење ће вам овом приликом представити пример добре праксе кроз сарадњу две институције. Научна истраживања данашњице постављају као императив- вишеструки приступ проблему из угла различитих дисциплина. Успешна реконструкција прошлости захтева познавање мноштво аспеката културе друштва од оних основних егзистенцијалних до обичајних и верских. Управо ту се ствара тежња за интердисциплинарношћу и овим путем се укључују многи стручњаци из различитих области.
Представљањем релевантне доступне музејске грађе са археолошких ископавања некрополе на Медведњаку аутори ће покушати да вам дочарају процес трагања за одговорима…
Добро дошли у Народни музеј!Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept