ПАЛАНАЧКИ ПИСЦИ И ЂАЦИ НА 61. МЕЂУНАРОДНОМ БЕОГРАДСКОМ САЈМУ КЊИГА

sajam-knjiga-prosvetariПо традицији, недавно завршен, Међународни сајам књига у Београду, су посетили и паланачки гимназијалци, као и многобројни просветни радници из наше општине.

На сајму су такође представљене  књиге и одржане промоције паланачких писаца.

sajam-crnomarkovicТако је у организацији и на штанду ПУ „Локал прес“, одржана промоција две књиге песама аутора Дејана Црномарковића, „Део немира“ (Библиотека „Милутин Срећковић“) и „О изгубљеним данима“ („Direct publishing“, Атина).

На сајму су се појавиле и две књиге Мирослава Јозића, који због здравствених проблема није могао да присуствује сајму, „У олуји сламка“ (Награда Гордана Тодоровић за 2015 години) и „Зврј у празно“ (Награда „Атанасије Стојковић“ за најбољи роман 2015 години)

На штанду Прометеја из Новог Сада су биле доступне књиге: „Мирис тамјана азањци у ратовима 1912 – 1918“ Жарка Талијана и „Срби на Корзици“ аутора Зорана Радовановића.

sajam-slavisaУ сали „Борислав пекић“ одвијала се промоција аутора који су своја дела издали под патронатом Банатског културног центра. Међу њима је био и наш суграђанин Славиша Крстић који се представио својим „Надреалним фото албумом“.

Такође су представљене  и четири књиге, зборници радова са Међународних сусрета о филозфији и религији, чији је саиздавач Филозофска комуна, а које као издавач-уредник потписује наш суграђанин, Владимир Ђурђевић.

Уколико смо некога изоставили извињавамо се и може да нас допуни пропуштеном информацијом.  

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/palanacki-pisci-i-djaci-na-61-medjunarodnom-beogradskom-sajmu-knjiga/