ПАЛАНАЧКИ ШТАБ ДОНЕО ОДЛУКУ ДА ЂАЦИ И СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ ПОХАЂАЈУ НАСТАВУ ПО ПРВОМ МОДЕЛУ-КОНАЧНА ОДЛУКА НА МИНИСТАРСТВУ

На данашњој, 9. седници Општинског штаба за ванредне ситуације, која је одржана телефонским путем, донет закључак да се настава у школама на територији наше општине, и наредне радне недеље, од 1. до 5. новембра одвија према моделу који се већ примењује, односно редовно, уколико другачије не буде одређено одлуком надлежног Министарства.

Школе ће доносити одлуке о евентуалној промени модела наставе у поједним одељењима, сходно упутсву Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Иначе, министар просвете Бранко Ружић рекао је раније данас да ће Kризни штаб дати коначну одлуку о будућем моделу наставе.

Он је позвао представнике овог тела да у четвртак ујутру присуствују састанку Тима за школе, који одлучује о томе по ком ће се моделу настава у школама одвијати.

Према његовим речима, данас ће бити одржан састанак и са Министарством здравља.

„Донећемо најбољу могућу одлуку која се тиче деце, али оно што није реално је да деца предшколског узраста и од првог до четвртог разреда, па и петог и шестог, без ванредне ситуације пређу на онлајн. Основно питање је ко ће чувати ту децу“, истакао је Ружић.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/palanacki-stab-doneo-odluku-da-djaci-i-sledece-nedelje-pohadjaju-nastavu-po-prvom-modelu-konacna-odluka-na-ministarstvu/