Početna » ПАЛАНАЧКИ СТРЕЛЦИ МАРКО СТОЈКОВИЋ И АНЂЕЛА СТЕВАНОВИЋ НАЈБОЉИ У ЈУНИОРСКОЈ КОНКУРЕНЦИЈИ ЛЕТЊЕ ЛИГЕ У СТРЕЉАШТВУ

ПАЛАНАЧКИ СТРЕЛЦИ МАРКО СТОЈКОВИЋ И АНЂЕЛА СТЕВАНОВИЋ НАЈБОЉИ У ЈУНИОРСКОЈ КОНКУРЕНЦИЈИ ЛЕТЊЕ ЛИГЕ У СТРЕЉАШТВУ

од Паланка данас
0 Коментар


У петом колу друге Летње школске лиге у стрељаштву поново је оборен рекорд по броју учесника, наступило је 73 ученика из смедеревских и паланачких основних и средњих школа који тренирају стрељаштво у три стрељачке дружине: „Јасеница“, „Станоје Главаш“ и „Смедерево“.

У категорији пионира најбољи је био Матеја Поповић из Смедеревске Паланке, а у категорији пионирки Емилија Мартиновић из Смедерева. Марко Стојковић је најбољи јуниор, а јуниорка Анђела Стевановић, обоје из Смедеревске Паланке.

Након пет кола добили смо и освајаче медаља. Победници појединачно, у категоријама пионира и пионирки, су Лука Вучковић из Мале Kрсне и Хелена Петровић из Милошевца, а у категоријама јуниора и јуниорки Паланчани Марко Стојковић и Анђела Стевановић. Екипно код основних школа најбоље су смедеревске: у категорији пионира ОШ „Доситеј Обрадовић“ а у категорији пионирки „Бранко Радичевић“.

У петом колу друге Смедеревске летње школске лиге у стрељаштву, серијском ваздушном пушком, које је одржано 30. септембра на ваздушном стрелишту у Спортској хали Смедерево, поново је оборен рекорд по броју учесника. Наступило је 73 ученика из основних и средњих школа, учлањених у стрељачке дружине из Смедерева, Смедеревске Паланке и Глибовца. Гостима из Смедеревске Паланке припала су три прва места, а Смедереву једно.

У, увек најбројнијој, категорији пионира поново је победио Матеја Поповић из ОШ „Херој Иван Мукер“ из Смедеревске Паланке. Два круга мање имао је Лука Вучковић из ОШ „Ђура Јакшић“ из Мале Kрсне. Трећи је био Павле Пејов из ОШ „Димитрије Давидовић“ из Смедерева. Kод пионирки најбоља је била Емилија Мартиновић из ОШ „Бранислав Нушић“ из Смедерева. Хелена Петровић из ОШ „Академик Радомир Лукић“ из Милошевца и Јана Богосављевић из школе „Бранислав Нушић“ имале су исти резултат. Петровићева је била друга, јер је имала бољу последњу серију. Учествовало је 43 пионира и 18 пионирки.

У категорији јуниора Марко Стојковић из МЕШ „Гоша“ из Смедеревске Паланке и Никола Ристић из смедеревске Техничке школе поново су имали исти резултат, али је овога пута за разлику од прошлог кола, Стојковић имао бољу другу серију, па му је припало прво место, а Ристићу друго. Трећи је Лазар Поповић из Техничке школе из Смедерева. У категорији јуниорки још једна победа Анђеле Стевановић из Средње школе „Жикица Дамњановић“ из Смедеревске Паланке. Анастасија Аксић из Економско-техничке школе из Смедерева је била друга, а трећа Даница Стојановић из МФШ „Света Петка“ из Смедерева. Учествовало је по 6 јуниора и јуниорки.

Екипно, у категорији пионира, ученици ОШ „Бранко Радичевић“ били су први. Екипа је била у саставу Алекса Динић, Душан Хамедовић, Лазар Симић. Друга је ОШ „Димитрије Давидовић“ – Павле Пејов, Никола Милићевић, Ђорђе Тирнанић. Трећа је екипа ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Смедерева – Милош Ђорђевић, Филип Филиповић, Вељко Стокић. Седам школа је имало комплетне екипе. У категорији пионирки ОШ „Бранко Радичевић“ из Смедерева је прва – Богдана Величковић, Марија Ђорђевић, Мара Стефановић. Друга ОШ „Херој Радмила Шишковић“ из Смедеревске Паланке – Селена Сушић, Емилија Тацковић, Анђелина Бељаковић.

После пет кола познати су и освајачи медаља у лиги. Генерални пласман одређен је на основу 3 најбоља резултата. У категорији пионира златну медаљу освојио је Лука Вучковић, сребрну Павле Пејов а бронзану Ђорђе Радишић („Јован Јовановић Змај“). Kод пионирки злато је освојила Хелена Петровић, сребрну Софија Станојевић („Станоје Главаш“ Глибовац), а бронзану Марија Ђорђевић („Бранко Радичевић“). Марко Стојковић је први у категорији јуниора, други је Никола Ристић, а трећи Страхиња Благојевић (Техничка школа). Анђела Стевановић је најбоља јуниорка, друга је Сара Ђурић (Гимназија Смедерево), а трећа Kатарина Павловић (ЕУШ „Вук Kараџић“ Смедеревска Паланка). Екипно код пионира „Доситеј Обрадовић“ прво место, друго „Димитрије Давидовић“, треће „Херој Иван Мукер“. Kод пионирки екипно „Бранко Радичевић“ прво, а „Херој Радмила Шишковић“ друго место.

Школарци настављају такмичења у октобру. Најпре ће се 19. одржати Отворено градско школско првенство за ученике из Смедерева на ваздушном стрелишту у Спортској хали. Потом, на истом месту, недељу дана касније најбоље пласирани са градског такмичења учествоваће на окружном, где ће им се придружити најбољи стрелци из Смедеревске Паланке и Велике Плане. Оба такмичења су у организацији Савеза за школски спорт и олимпијско васпитање у Смедереву и Стрељачке дружине „Смедерево“. И Републичко школско првенство за ученике основних и средњих школа такође ће бити одржано у Смедереву у новембру, у организацији Савеза за школски спорт Србије, Савеза за школски спорт и олимпијско васпитање Смедерево и Стрељачке дружине „Смедерево“.

В коло ИИ ЛЕТЊЕ ЛИГЕ У СТРЕЉАШТВУ, СВП – 20 дијабола – 30.09.2022.
Појединачно
Пионири (43)
1. Матеја Поповић (ОШ „Херој Иван Мукер“ Смедеревска Паланка) 180
2. Лука Вучковић (ОШ „Ђура Јакшић“ Мала Kрсна) 178
3. Павле Пејов (ОШ „Димитрије Давидовић“ Смедерево) 172
Пионирке (18)
1. Емилија Мартиновић (ОШ „Бранислав Нушић“ Смедерево) 170
2. Хелена Петровић (ОШ „Академик Радомир Лукић“ Милошевац) 169
3. Јана Богосављевић (ОШ „Бранислав Нушић“ Смедерево) 169
Јуниори (6)
1. Марко Стојковић (МЕШ „Гоша“ Смедеревска Паланка) 175
2. Никола Ристић (Техничка школа, Смедерево) 175
3. Лазар Поповић (Техничка школа, Смедерево) 165
Јуниорке (6)
1. Анђела Стевановић („Жикица Дамњановић“ Смедеревска Паланка) 176
2. Анастасија Аксић (ЕТШ Смедерево) 164
3. Сара Ђурић (МФШ „Света Петка“ Смедерево) 155
Екипно
Пионири (7)
1. ОШ „Бранко Радичевић“ Смедерево 503
(Алекса Динић 171, Душан Хамедовић 168, Лазар Симић 164)
2. ОШ „Димитрије Давидовић“ Смедерево 481
(Павле Пејов 171, Никола Милићевић 155, Ђорђе Тирнанић 154)
3. ОШ „Доситеј Обрадовић“ Смедерево 479
(Милош Ђорђевић 162, Филип Филиповић 160, Вељко Стокић 157)
Пионирке (2)
1. ОШ „Бранко Радичевић“ Смедерево 413
(Богдана Величковић 147, Марија Ђорђевић 144, Мара Стефановић 122,)
2. ОШ „Херој Радмила Шишковић“ Смедеревска Паланка 297
(Селена Сушић 118, Емилија Тацковић 105, Анђелина Бељаковић 74)
Генерални пласман после 5. кола (3 најбоља резултата)
Појединачно:
Пионири:
1. Лука Вучковић (ОШ „Ђура Јакшић“ Мала Kрсна) 524
2. Павле Пејов (ОШ „Димитрије Давидовић“ Смедерево) 520
3. Ђорђе Радишић (ОШ „Јован Јовановић Змај“ Смедерево) 504
Пионирке:
1. Хелена Петровић (ОШ „Академик Раадомир Лукић“ Милошевац) 508
2. Софија Станојевић (ОШ „Станоје Главаш“ Глибовац) 485
3. Марија Ђорђевић (ОШ „Бранко Радичевић“ Смедерево) 403
Јуниори:
1. Марко Стојковић (МЕШ „Гоша“ Смедеревска Паланка) 533
2. Никола Ристић (Техничка школа Смедерево) 525
3. Страхиња Благојевић (Техничка школа Смедерево) 462
Јуниорке:
1. Анђела Стевановић (СШ „Жикица Дамњановић“ Смедеревска Паланка) 531
2. Сара Ђурић (Гимназија Смедерево) 487
3. Kатарина Павловић (ЕУШ „Вук Kараџић“ Смедеревска Паланка) 483
Екипно:
Пионири:
1. ОШ „Доситеј Обрадовић“ Смедерево 1445
2. ОШ „Димитрије Давидовић“ Смедерево 1392
3. ОШ „Херој Иван Мукер“ Смедеревска Паланка 1366
Пионирке:
1. ОШ „Бранко Радичевић“ Смедерево 1256
2. ОШ „Херој Радмила Шишковић“ Смедеревска Паланка 1057

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept