ПАЛАНАЧКИ ТРКАЧИ НА ЧЕТИРИ ТРКЕ ПРОШЛОГ ВИКЕНДА

trk1Протеклог викенда, у недељу 6. новембра, Паланачки тркачи рекреативци учествовали су на три спортске манифестације. На 1. Зрењанинском полумаратону, 6. Отвореном првенству Фрушке Горе у планинском трчању и 5. Загребачком ноћном ценеру.

У Зрењанину је АРК Петровград организовао први пут уличну трку дужине 21,1 км. Након истрчаних три круга дужине 7 км, градским улицама, кроз циљ су пролетели следећи Паланчани: Сандра Тројановић 01:54, Саша Ракић 01:58 (л.р.), Саша Стевановић 01:58 (л.р.), Тања Ракић 01:59 (л.р.), Дарко Тројановић 02:03 и Александар Стојановић 02:05 (л.р.). Четири наша такмичара остварила су време личног рекорда. За учешће на трци пријавило се 620 тркача, 21,1 километар успешно је истрчало 291 такмичара.

trk2У Националном парку Фрушка Гора, АРК Фрушка Гора организовао је 6. Отворено првенство у планинском трчању: трку дужине 4,8 км и трку дужине 9,6 км. Планински терен, опало лишће, стаза из које местично избија корење и камење, око километар жестоког блата, успони и низбрдице су неке од карактеристика, односно препрека, које одликују терене за планинско трчање. Након истрчана два круга укупне дужине 9,6 км кроз циљ су прошли Владан Лапић 01:11 и Александар Марковић 01:26. За учешће на тркама пријавило се 167 такмичара, а успешно их је истрчало 148 тркача.

trk3Истог дана у вечерњим сатима у Републици Хрватској у Загребу је одржан 5. Загребачки ноћни ценер, улична трка дужине 10 км. Иван Крстевски је у овој трци остварио време личног рекорда 47 минута. Загребачким градским улицама је по кишовитој ноћи трчало 1939 такмичара, од чега их је 1913 успешно завршило трку.

trk4На крају дана и сама Смедеревска Паланка била је поприште једне спортске манифестације. Међународна оријентиринг трка дужине 4 км, чији домаћин је било СД Јасеница, посебна врста трчања у којој такмичари морају пре циља да прођу одређене контролне тачке које су нацртане на мапи при томе користећи само одлике терена кроз који се крећу. Такмичарски караван је раније тог дана посетио Будимпешту, а након оријентиринг трке у Смедеревској Паланци упутили су се у Скопље.

Тркачка Заједница Смедеревске Паланке подсећа вас на значај физичке активности за духовно и телесно благостање и позива да се покренете и победите себе.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/palanacki-trkaci-na-cetiri-trke-proslog-vikenda/