ПАЛАНАЧКИ ТРКАЧИ НА ПОЛУМАРАТОНУ У ЗУБИНОМ ПОТОКУ

На Косову и Метохији, у општини Зубин Поток, 26. октобра одржан је Први полумаратон Ибарског Колашина.

Српска заједница овог прелепог краја угостила је такмичаре на до сада непревазиђен начин. Тркачи рекреативци угошћени су на ретко видљивом нивоу хуманости, љубазности, предусретљивости и пожртваности.

Компликоване политичке околности довеле су до тога да се мали број тркача осмели на пут у Зубин Поток, драгуљ српске баштине кроз који протиче река Ибар, у коме је језеро Газиводе, манастир Дубоки Поток. Насељено место Зубин Поток налази се на надморској висини од преко 500 метара, што је „мање више“ у нивоу са Шумадијским врховима на Авали и Космају, а смештено је на раван плато окружен планинским врховима.

69 такмичара на полумаратонској дистанци дугој 21,1 км, међу којима и наши суграђани Дарко Арсенијевић, Вишња Мулахметовић и Александар Марковић. Они су и овај полумаратон успешно истрчали. Траса полумаратона учеснике је водила кроз град, преко бране на малом језеру, затим дуж тока реке Ибар и назад у град. Чувено јарко Сунце са Косова и тај дан је високо сијало.

Наши такмичари се враћају задовољни са прелепим утисцима. Поред полумаратонске одржана је и Трка задовољства дуга 7 километара која је такође окупила више десетина учесника.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/palanacki-trkaci-na-polumaratonu-u-zubinom-potoku/