ПАЛАНАЧКО УДРУЖЕЊЕ ЖЕНА „ФЕМИНА“ ОРГАНИЗУЈЕ РАДИОНИЦЕ НА ТЕМУ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА

Удружење жена “Фемина” из Смед. Паланке организује радионице на тему насиља над женама са циљем да се повећа ниво знања и информисаности жена о овом феномену. Полазимо од мишљења да свака жена треба да буде упозната са основним информацијама на ову тему, како због себе тако и због себи блиских особа. Радионице ће полазницама омогућити да:
• Стекну знања о томе шта се све подразумева под насиљем, начинима на које мушкарци постижу дуготрајно насиље над женама, као и последицама изложености насиљу.
• Добију основне информације о правима и могућностима жена које су изложене насиљу, ко све од институција у локалној заједници учествује у њиховој заштити.
• Добију информације о примени Закона о спречавању насиља у породиц и механизмима заштите жена од насиља.
• Добију информације о улози УЖ „Фемина“ и СОС телефона и бесплатне правне помоћи у заштити жена са искуством мушког насиља.
Радионице су бесплатне, трају два сата и за учеснице не постоје старосна ограничења. Рок за пријављивање прве групе учесница је петак 11. мај 2018. године.
Уколико сте заинтересовани за учешће на радионицама, више информација о њима (датум и место одржавања) можете добити преко ФБ слањем поруке у Инбоx или позивом на број 310 841 у радно време нашег СОС телефона (понедељак и петак 10-13 х, уторак, среда и четвртак 17-20 х).

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/palanacko-udruzenje-zena-femina-organizuje-radionice-na-temu-nasilja-nad-zenama/