петак, јун 21, 2024
Početna » ПАЛАНАЧКУ ГИМНАЗИЈУ ПОСЕТИО АЛЕКСАНДАР РОДИЋ РУКОВОДИЛАЦ ЛАБОРАТОРИЈЕ ЗА РОБОТИКУ ИНСТИТУТА “МИХАЈЛО ПУПИН”

ПАЛАНАЧКУ ГИМНАЗИЈУ ПОСЕТИО АЛЕКСАНДАР РОДИЋ РУКОВОДИЛАЦ ЛАБОРАТОРИЈЕ ЗА РОБОТИКУ ИНСТИТУТА „МИХАЈЛО ПУПИН“

од Паланка данас
0 Коментар
Док су данашњи наставници и родитељи живели у ери настајања и развоја рачунара и интернета, претпоставка је да ће садашњи ученици живети у ери вештачке интелигенције и роботике.
Паланачку гимназију је посетио др. Александар Родић, руководилац Лабораторије за роботику Института „Михајло Пупин“ и професор на докторским студијама Електротехничког факултета у Београду. Ученицима ИТ смера одржао је предавање на тему „Вештачка интелигенција и роботика – изазови за будућност“

На основу 38-годишњег научно-истраживачког искуства у области роботике стеченог широм земље и света, изузетно занимљивим и корисним предавањем професор Родић је увео ученике у ову актуелну тему на начин прилагођен узрасту средњошколаца.

Како користити вештачку интелигенцију и њене предности. Који су њени недостаци? На који начин закони контролишу њену употребу? Шта су Асимови закони? Да ли ће вештачка интелигенција достићи људски ниво интелигенције, да ли може отићи и даље, да ли ће моћи да нас замени у одлучивању и да ли можемо користити технологију да сами себе унапредимо?

Док вештачку интелигенцију неки обожавају и корите, други је избегавају и плаше је се. Чињенице иду у прилог масовнијој употреби роботике и вештачке интелигенције у областима индустрије, медицине, пољопривреде, аутоиндустрије, грађевине..

Знањем, правовременим и адекватним информисањем трудимо се да наше ученике припремимо за будућност и надамо се да смо ове године са пет стручних предавања од стране доказаних српских научника са МАТФ-а, Математичког института „САНУ“ и Института „Михајло Пупин“ у томе и успели.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept