ПАЛАНЧАНИ НА 25. ДРИНСКОЈ РЕГАТИ

У Бајиној Башти се одржава 25. Дринска регата од 18. до 22. јула. Дринска регата је почела отварањем изложбе посвећене древним дринским сплаварима и концертом Јелене Томашевић.

Трећег дана преко десет хиљада људи се окупило на ушћу Раче у Дрину на Цецином концерту који је почео у 22 сата и трајао скоро до један сат иза поноћи. Занимљиво је да је упркос бројним продајним местима сат времена пре краја концерта нестало пива иако су угоститељи припремили залихе од 8000 литара пива.

Манифестација која константно бележи раст посетилаца и у сегменту на води је забележила рекордну посету ове године. Процене су да је на 25. Дринској регати било исто толико хиљада посетилаца на око 1200 пловила.

Међу шаренилом сплавова, чамаца и разноразних пловила уз српске вијориле су се и заставе бројних других земаља одакле су стигли учесници. Традиционално бројним Словенцима на регати су се придружили и Словаци, Немци, Французи, Кинези и бројни дуги.

Карневалска колона дугачка више километара пловила је уз звуке музике великог броја бендова који су свирали на реци а у проводу су уживале и бројне познате личности из јавног живота Србије и земаља региона.

Међу њима се нашла и екипа из Паланке, препознаћете их на фотографији, који су уживали у пиву и спусту Дрином.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/palancani-na-25-drinskoj-regati/