ПАЛАНЧАНИН ИВАН КАРИЋ ТРЕЋИ У АУТО ТРКАМА НА БРДСКИМ СТАЗАМА

auto-karika-ivan

Иван Карић (други слева)

Да Паланка има многе успешне спортисте у кошарци, фудбалу, рукомету, атлетици…. већ је свима познато и о томе је много писано, међутим постоје и они индивидуални и ређе заступљени спортови у мањим срединама каква је наша и о којима се мало зна. 

Један од таквих спортова је и ауто-мото спорт за који треба поред воље и талента и одређени услови за тренинг а и сама припрема аута је изузетно захтевна и скупа.karika2

Међутим и у овој спортској грани Паланка је имала представника ове такмичарске сезоне и то веома успешног. Наш суграђанин Иван  Карић је ове такмичарске сезоне одлично возио своју Хонду Интегру у брдском шампионату, за београдски клуб АСК Академац и на крају сезоне је освојио треће место у генералном пласману у класи VIII од 1601 до 2000ccm.  

Карићу је након паузе од две године ово изузетно успешан повратак на стазу. Он је 2014 имао тешку саобраћајку и након две недеље у коми и борбе за живот, опоравак је трајао до ове године, када је у априлу имао операцију руке. Чим су се стекли услови прошао је лекарску комисију за добијање лиценце и вратио се стази.

Овога пута у брдском шампионату, с обзиром да се претходно такмичио у рели тркама. Имајући у виду да се у шампионат укључио касније и није одвезао све трке успех је још значајнији.

За следећу сезону, како нам је потврдио Карић, припрема Рено Клиа а вероватно и једну Алфу, тако да можемо очекивати још медаља из области ауто спорта.

 

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/palancanin-ivan-karic-treci-u-auto-trkama-na-brdskim-stazama/