ПАЛАНЧАНИН НИКОЛА ТАНАСКОВИЋ УПИСАО ПРВИ ДАБЛ-ДАБЛ У ДРЕСУ ПАРТИЗАНА

Кошаркаши Партизана савладали су Дунав са 80:60 у последњем четвртфиналу купа Радивоја Кораћа а утакмица ће остати упамћена по нашем деветнаестогодишњем паланчанину Николи Танасковићу. 

Талентовано крило Партизана одушевило је све, за 25 минута у игри остварио је дабл-дабл учинак, био је агресиван све време и показао је да није без разлога у табору црно-белих. Тренер црно-белих, Александар Џикић, и плеј, Вилијам Хечер, због проблема са вирусом нису били учесници четвртфинала. Ненад Чанак је водио тим, и тако је прилику добио млади Никола Танасковић.

Дуго година Партизанова кошаркашка школа није избацила једно име вредно пажње. Међутим, утакмица са Дунавом  дала је одређене назнаке одређених промена. Некада надалеко позната фабрика талената сада ради на лансирању талентованог Николе Танасковића.

Мада дуел са екипом Дунава неће бити коначни репер Танасковићевих квалитета, сама чињеница да је један младић из клупске школе добио огроман простор на паркету, заслужио поверење Ненада Чанка и да је своју минутажу оправдао на све начине, говори о одређеном помаку у његовој каријери.

Танасковић је за 26 минута на паркету скупио 10 поена и 11 скокова, уз трећи индекс корисности у Партизану – 17. Ово је леп залог за будућност Партизана.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/palancanin-nikola-tanaskovic-upisao-prvi-dabl-dabl-u-dresu-partizana/