ПАЛАНЧАНИН НИКОЛА ВЕЉИЋ ИЗЛАЖЕ СВОЈЕ ФОТОГРАФИЈЕ У ЊУЈОРКУ

Паланчанин Никола Вељић изложио је своје фотографије у РИВАА Галерији у Њујорку на изложби уметничких радова визуелних уметника која је отворена 4. марта.

Ruzveli Island Asocijacija  Визуелне Уметности је настала 2001. године и сада организује већ традиционалну, шеснаесту по реду, изложбу уметничких радова визуелних уметника. Поред радова неколико познатих сликара , част да излози своје радове припала је и Николи Вељићу нашем младом фотографу.

О самој изложби и о свом раду и плановима Никола каже:“ Мени је изузетна част и задовољство да су моји радови прихваћени и да се данас излажу у РИВАА Галерији. Такође могу да се похвалим да сам прошао строге критеријуме за пријем у поменуту галерију. Сада, као стални члан могу својим уметничким радом још више допринети развоју познате РИВАА галерије. Посебно сам поносан на то,што су, поред мојих радова, изложене фотографије једног од најпознатијих новинара-фотографа у Америци, Грифита Дејвиса , који је заједно студирао са Др Мартин Лутер Kингом и Ромео А. Хортоном и чије фотографије, познатих лидера, су такође део изложбе. Једна од најпознатијих је и први састанак Ричарда Никсона и Мартин Лутер Kинга.

Њујорк је за мене најбоље место на свету за усавршавање уметности. Трудићу се да што више научим и да направим сјајну каријеру у овој дивној држави, Америци“, рекао је поред осталог Никола Вељић.

О Николиним фотографијама директор галерије, Тадеуз Сокоље је рекао: „Николин рад је бриљантан и врло смо срећни што је Никола постао стални члан наше галерије. Фотографија „Јаке руке“ је апсолутно ван сваке конкуренције. Портрет са огромном снагом који плени вансеријском техником фотографисања портрета“.

Др. Александар Мошович познати фотограф такође није крио своју одушевљеност портретима Николе Вељића. Он је рекао да ова уметничка дела несебично показују емоције и животе неких људи које не можемо свакодневно да сретнемо у Њујорку. „Портрет, „Јаке руке“ је изванредан у сваком смислу, али оно што на мене оставља утисак је портрет фотографија „Загрљај“. То је фотографија која има једну велику уметничку причу. Фотографија „Загрљај“ једноставно никога не може да остави равнодушним“.

Првог дана изложбе у РИВАА Галлерy присуствовало је више од 200 посетилаца, а изложба ће бити отворена до 9. априла.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/palancanin-nikola-veljic-izlaze-svoje-fotografije-u-njujorku/