Početna » ПАЛАНЧАНИН СЛАВИША КРСТИЋ ЋЕ ПРЕДСТАВИТИ СВОЈЕ ФОТОГРАФИЈЕ НА ИЗЛОЖБИ НОВЕ СРПСКЕ УМЕТНОСТИ У КИРГИЗИЈИ

ПАЛАНЧАНИН СЛАВИША КРСТИЋ ЋЕ ПРЕДСТАВИТИ СВОЈЕ ФОТОГРАФИЈЕ НА ИЗЛОЖБИ НОВЕ СРПСКЕ УМЕТНОСТИ У КИРГИЗИЈИ

од Паланка данас
0 Коментар

Славиша Крстић

 

Велика изложба СРПСKИ УМЕТНИЦИ у Галерији „М“, у Бишкеку, главном граду Kиргизије, биће отворена у уторак, 13. јуна 2023. Међу радовима 23 сликара и 3 фотографа, биће представљене и фотографије нашег суграђанина Славише Крстића, који је до сада излагао у Београду, Будимпешти, Марибору, Новом Саду...„На овој изложби радио сам више од пола године пажљиво бирајући уметнике који ће излагати, али и негујући ново партнерство и пријатељство за колегама из Kиргизије. Од више од 300 уметника са којима годинама сарађујем за ову репрезентативну изложбу у главном граду Kиргизије, одабарао сам 26 стваралаца, сликара и фотографа, од најмлађег Лазара Момчиловића (21) из Старе Пазове до најстаријег Богдана Мишчевића (87) из Балтимора, са укупно 53 рада, цртежа, слика, графика, принтова и фотографија.

Овај пресек, овај тренутак српске уметности у оваквој селекцији даће допринос афирмацији наше уметничке сцене у свету али и позиционирању сваког од уметника, учесника, понаособ. Верујем у снагу и лепоту уметности и неограничену сарадњу међу актерима у култури широм света.

Томе посвећујем свој живот. Ова изложба је прилог тој мисији. Новим партнерствима са Ликовном академијом у Бишкеку, Галеријом „М“ и другим бројним субјектима и појединцима отварамо ново пријатељство и ново поглавље сарадње које ће у наредном периоду донети размену програма уметника из Србије и Kиргизије.

Хвала драгој мојој професорки Биљани Вујичић и академској сликарки Мерим Акматкуловој на сарадњи и помоћи у остварењу још једног заједничког сна. Хвала свим уметницима које сам одабрао, на поверењу и разумевању и одазиву да приложе своје радове за ову вредну изложбу. Добро дошли на изложбу СРПСKИ УМЕТНИЦИ, у Галерији „М“, Бишкек, Kиргизија.“

(М. Јакшић)Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept