Početna » ПАЛАНЧАНКА ДОРОТЕЈА ТОДОРОВИЋ НА 13. МЕЂУНАРОДНОЈ СТРИП КОНФЕРЕНЦИЈИ У КРАГУЈЕВЦУ

ПАЛАНЧАНКА ДОРОТЕЈА ТОДОРОВИЋ НА 13. МЕЂУНАРОДНОЈ СТРИП КОНФЕРЕНЦИЈИ У КРАГУЈЕВЦУ

од Паланка данас
0 Коментар

Тринаеста међународна стрип конференција “Kрагујевац Цомиц Цон“ одржана је протеклог викенда у организацији „Света стрипа“ Kрагујевац, јавности је представила стрип аутора Доротеју Тодоровић, ученицу ИИ разреда средње музичке школе „др Милоје Милојевић“ из Смедеревске Паланке. Доротеја рођена 5. октобра 2006. године је већ са две године, како она каже:-„Нашкрабала сам слона, али хтела сам мачку“.

Тај цртеж и дан данас чува њена мајка Јела. Цртање је наставила у вртићу са јунацима цртаних серија: Ниндза корњачама, Дизнијеве јунаке….

Са девет година открива флауту, која је опчинила пријатним звуком и мелодичношћу. Таленат и рад доносе надареној уметности две награде. На „Музичком пролећу“ у Параћину: 2017. па 2018. године, прво И, па ИИ награду за њен узраст. Уписује Музичку школу, али и шаље свој цртеже на Ликовне конкурсе. Добија 2022. године у школи ИИИ награду за ликовно дело „Kосовка девојка“. Часопис „Витез“ у њен живот доноси каишеве стрипа у које се заљубљује. Патриотизам и љубав према српској војсци и војницима из њене душе изнедрили су „Милоша витеза“ и „Kапетана Благојевића“.

О јунаку свога стрипа из доба великог рата Доротеја каже:

– Драгиша Благојевић рођен је 19. децембра 1988. године, основао је породицу пре Балканских ратова. У рату је мајор, па капетан наоружан маузером М18… Тренутно се са својом четом повлачи кроз Албанију“…

Отисак у стрипу АЛБАНСKЕ ГОЛГОТЕ из своје душе планира да убрзо заврши. Зели да седне, да компонује. Сумња да ће после средње школе уписати Музичку академију. Себи је признала, занима је анимација.

 

 

Извор: Показивач.цомPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept