ПАЛАНЧАНКА МИЛИЦА ЛАЗАРЕВИЋ У ПОБЕДНИЧКОМ ТИМУ УЧЕНИЧКЕ КОМПАНИЈЕ „SIXTH SENSE“

Део ученика Техничке школе Младеновац, чланова Ученичке компаније „Sixth sense“, имао је привилегију да 4. јула буде у резиденцији америчке амбасаде у Београду на прослави Дана независности САД.

Ученици су тамо, као победници такмичења ученичких компанија Србије у области примене информационих технологија у компанијама, презентовали свој производ који представља медицинско помагало за слепе и слабовиде особе. На штанду су имали прилику да са својим радом упознају велики број заинтересованих званица из различитих области.

Посебно су били привилеговани посетама господина Mike de la Rosa (USAID Mission Director to Serbia) као и америчког амбасадора, господина Кајла Скота и премијерке Србије Ане Брнабић. Њихов производ је изазвао велико интересовање, а високе званице су посебно биле импресиониране чињеницом да су у развоју производа учествовали ученици друге и треће године средње школе.

Међу присутним ученицима је била и Милица Лазаревић, из Кусатка која похађа Техничку школу у Младеновцу.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/palancanka-milica-lazarevic-u-pobednickom-timu-ucenicke-kompanije-sixth-sense/