ПАЛАНЧАНКА САНДРА ТРОЈАНОВИЋ ТРЕЋА У СКАЈРАНИНГУ

Прва овогодишња „Небеска трка“ одржана је 31. марта у општини Краљево. Тврђава Маглич је дочекала близу 180 планинских тркача из 6 земаља који су на стази дужине 30 и 44 км, преко гребена Столова и Студене планине трчали до Гоча и Добрих вода где је био циљ.

Сандра Тројанвић 3. место

На овом изузетно тешком такмичењу које изискује изузетну кондициону спремност од такмичара, нашле су се и две паланчанке Марија Ћосић и Сандра Тројановић. Марија је трчала стазу SkyClassic дужине 30 км и остварила је петнаесту позицију док је Сандра трчала  SkyUltra дужине 44 км и освојила одлично треће место и окитила се бронзаним одличјем.

Марија Ћосић

Иначе за оне који нису упућени у овај спорт, то је трчање „уз и низ планину“. Идеја да се од “трчања уз и низ планину” створи спортска дисциплина потекла је од италијанског планинара Марина Ђакометија, који је са групицом својих пријатеља пењача постављао рекорде и правио трке на Монблану и Монтероси у италијанским Алпима раних 90-их година.

Скајранинг као спортска дисциплина данас броји више од 200 трка широм света са око 30.000 учесника из 54 земље. Међу овим земљама од недавно се налази и Србија.

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/palancanka-sandra-trojanovic-treca-u-skajraningu/