Početna » ПАЛАНЧАНКА ВЕСНА ЖАКЕ ПРОГЛАШЕНА ЗА „НАЈБОЉЕГ НАСТАВНИКА БИВШЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ“ НА 5. РЕГИОНАЛНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ У ТРЕБИЊУ

ПАЛАНЧАНКА ВЕСНА ЖАКЕ ПРОГЛАШЕНА ЗА „НАЈБОЉЕГ НАСТАВНИКА БИВШЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ“ НА 5. РЕГИОНАЛНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ У ТРЕБИЊУ

од Паланка данас
0 Коментар
У Требињу се од 20.-23.2022. године одржала 5. регионална конференција ,, Свијет образовања брише границе“ у организацији Асоцијације најбољих наставника бивше Југославије, ANN EX YU, смештене у комплексу Града Сунца.

Конференција је окупила око 200 професионалаца, иновативних и посвећених лидера у области образовања из држава са простора бивше Југославије а који су спремни да заједничким снагама афирмишу и мотивишу најбоље наставнике да мењају слику образовања у овом делу света. Била је то прилика за учеснике из свих региона да заједно уче и размене своје идеје.
Скопље, Београд, Будва, Сарајево и сада Требиње су били домаћини конференција Асоцијације најбољих наставника бивше Југославије.
На скупу су проглашене нове генерације најбољих наставника, директора и амбасадора асоцијације. Један од 24 наставника који се нашао у овој групи ,,Најбољи наставник бивше Југославије “ је и наставница енглеског језика Весна Жаке, из основне школе ,,Карађорђе“ у Великој Плани. Наставница је овом приликом по први пут учествовала и на Сајму образовања у оквиру конференције, промовисала је школу, радове Задруге школе, Еко-школе, неке од награђених производа у оквиру Еразмуз+ и Етвининг пројеката. Много идеја, креативности, заједништва, љубави, радости и инспирације се разменило а наставницима учесницима пружило поруку да заиста праве разлику и да значе.

У оквиру ове изузетне, по много чему јединствене и посебне конференције учесници су имали прилику да обиђу требињске школе, музеј, народну библиотеку, амбијенталну учионициу, да учествују у панел дискусијама, дебатама, Сајму образовања и поделе шта се то у њиховим школама ствара и производи, у каквим пројектима наставници и васпитачи учествују са децом, на који начин сарађују и остварују националне али и интернационалне размене и искуства.
Честитамо наставници на добијеном признању и желимо да настави да мотивше, инспирише и дели своје знање како бисмо помогли ученицима да што спремнији крену даље после завршетка основне школе. Мотивациона порука школе за Сајам образовања је била ,, Ми подучавамо будућност света! “ тако да ћемо само подсетити да ми учимо оно што нас чека у будућности. Будимо промена коју желимо да видимо у свету!

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept