ПАЛАНЧАНКЕ АЛЕКСАНДРА И ИВАНА КАТАНИЋ ОТПУТОВАЛЕ НА ПРИПРЕМЕ СА ЖЕНСКОМ КОШАРКАШКОМ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈОМ СРБИЈЕ

Женска кошаркашка репрезентација Србије се налази на припремама на Златибору, прве после пандемије коронавируса.

Селекторка Марина Маљковић повела је две групе играчица – искусније, којима жели да пружи могућност уигравања и заједничких тренинга у склопу припрема за наредно лето када ће, поред Олимпијског турнира у Токију, на програму бити и Европско првенство и млађу групу која тек улази у дрил репрезентације и која треба да буде носилац сениорског тима у блиској будућности.

Међу изабраницама Маљковићеве су и сестре Катанић, Ивана и Александра, рођене у Смедеревској Паланци. Александра Kатанић (23) је била једна од најистакнутијих кошаркашица подгоричке Будућности, најбољег тима јадранске WАБА лиге, у прекинутој сезони.

Млађа сестра Ивана(21) је, у протеклој сезони, била најбоља играчица београдске Црвене звезде.

Кошаркашице Србије обезбедиле су пласман на Олимпијске игре у Токију, које су померене на јул 2021. године.

У међувремену, изабранице Марине Маљковић очекује наставак квалификација за Европско првенство кроз два прозора – у новембру 2020. и фебруару 2021.

У прве две квалификационе утакмице прошлог новембра Србија је славила против Турске и Албаније, а у групи је још и селекција Литваније.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/palancanke-aleksandra-i-ivana-katanic-otputovale-na-pripreme-sa-zenskom-kosarkaskom-reprezentacijom-srbije/