ПАО САЈТ СА РЕЗУЛТАТИМА МАЛЕ МАТУРЕ-ПО РЕЗУЛТАТЕ У ШКОЛЕ

Око 68.000 свршених осмака и њихови родитељи нестрпљиво чекају објављивање резултата мале матуре на порталу „Моја средња школа“, заказано за 10 сати данас.Kако су се пожалили родитељи који покушавају да виде резултате свог детета, уласком на шифру детета које је полагало добијају само информацију о проблему на порталу, али не и освојене бодове детета.Неки не успевају ни да се улогују, а многи не могу ни да приступе сајту. Они који и успеју да уђу на сајт кажу да се подаци не приказују.

У међувремену су, вероватно администратори, поставили следеће извињење и то неписмено:У Министарству просвете за Тањуг кажу да сајт тренутно не пружа податке о прелиминарним резултатима мале матуре и да се ради на решавају проблема који је настао на једном серверу.

Рок за подношење приговора првостепеним комисијама на резултате завршног испита биће продужен данас до 18 часова. Министар просвете Бранко Ружић издао је хитно наређење директорима да се тај рок продужи, због техничких проблема са сајтом. Ружић је наложио директорима школа да омогуће увид у тест и резултате у самим школама док се проблем са порталом не реши.

Свршени осмаци полагали су 23, 24. и 25. јуна тест из матерњег језика, математике и комбиновани тест.

Укупан број бодова који се може добити на малој матури је 40, по 13 поена носе српски и математика, а 14 комбиновани тест који садржи питања из историје, географије, физике, хемије и биологије.

Kоначни резултати завршног испита знаће се 2. јула од 8 часова.

У школама има 11 одсто више места у односу на број ученика, којих је ове године око 68.000.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/pao-sajt-sa-rezultatima-male-mature-po-rezultate-u-skole/