Početna » ПАРЕ НЕСТАЛЕ СА РАЧУНА, А БАНKОМАТ ИХ НИЈЕ ИСПОРУЧИО? Ево како да дођете до НОВЦА које вам је “ПРОГУТАО”

ПАРЕ НЕСТАЛЕ СА РАЧУНА, А БАНKОМАТ ИХ НИЈЕ ИСПОРУЧИО? Ево како да дођете до НОВЦА које вам је „ПРОГУТАО“

"Честе су ситуације да банкомат клијенту не избаци новац, а задужи му текући рачун за износ који није подигао"

од Паланка данас
0 Коментар

Да ли вам се икада десило да одете на банкомат неке од банака са намером да подигнете новац, уредно укуцате свој ПИН, одаберем суму, машина почне да се врти као да броји новац, али вам ођедном само избаци картицу уз поруку како није могуће спровести трансакцију?

Дешава се, банкомат у доста случајева буде празан, односно недовољно напуњен новцем, али када нам након неуспешне трансакције стигне порука да нам је новац скинут са рачуна, принуђени смо да реагујемо и упустимо се у битку са банком коју нико не жели да поведе.Дејан Гавриловић из Удружења потрошача „Ефектива“ каже за Мондо да се овакве ситуације одувек дешавају у нашој земљи, као и да је доста клијената банака који се у својим притужбама жале на рад банкомата.

Гавриловић наводи да су увек актуелне крађе ПИН-ова, односно тзв. либанске клопке, механизам који лопови постављају на банкомате како би дошли до новца са картица грађана. Либанска клопка је комплекса справа и не можете је видети када приђете банкомату, али ипак, главни проблем са којим се клијенти банака сусрећу приликом пословања и коришћења банкомата, јесте што им се у појединим случајевима новац скида новац са рачуна без да су га претходно подигли.

Банкомати често гутају новац

„Честе су ситуације да банкомат клијенту не избаци новац, а задужи му текући рачун за износ који није подигао. Kлијент покуша да подигне новац, банкомат га не исплати и избаци обавештење да је трансакција неуспела, али свеједно му банка скине претходно затражен износ са рачуна“, наводи Гавриловић.

С друге стране, каже да се потрошачи често жале и да им банкомат приликом уплате „прогута“ новац, тј. не прокњижи одређени износ иако сте га претходно уплатили на банкомату приликом депоновања.

„Kада вам банкомат не прокњижи уплату или вас задужи за новац који вам није исплатио, у тим случајевима се пише жалба банци, враћају се камере и случај се испитује. Ипак, колико брзо ће вам новац лећи на рачун, зависи од банке до банке, али из праксе знамо да обично реагују доста брзо и да клијент добије натраг свој новац“, навео је Гавриловић.

Савет клијентима је да зато припазе приликом коришћења банкомата, редовно проверавају поруке које им стижу од банке и воде евиденцију о свим извршеним трансакцијама.

KurirPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept