Početna » ПАРЛАМЕНТ МЛАДИХ СА СЛИВА РЕКЕ САВЕ

ПАРЛАМЕНТ МЛАДИХ СА СЛИВА РЕКЕ САВЕ

од Паланка данас
0 Коментар
Тим ученика Паланачке гимназије са својим ментором, школским педагогом, Данијелом Николић, имали су прилику да учествује на конкурсу под називом „Радимо заједно са природом” у организацији Међународне комисије за слив реке Саве (ISRBC).
Ученици су креирали едукативни аудио-видео материјел који се базирао на природним решењима за очување вода. Њихов рад је од стране стручне комисије организатора, одабран за један од два најбоља рада у нашој држави. Овиме је тим наше школе добио позив за учешће на овогодишњем 11. Савском парламенту младих, који је одржан у Љубљани, Словенији у периоду од 29. до 30. 9. 2023. године.
Учесници овог парламемнта, имали су прилику да се кроз занмљива предавања релавантних стручњака и обиласке едукују о значају природних решења за очување вода и целокупног екосистема. Као и да, заједничким радом са вршњацима из држава са слива реке Саве, развију сопствене идеје и планове користећи стечена знања. Целокупан сусрет смо завршили слоганом овогодишњег парламента „Пустите нас да причамо”. Са циљем промовисања идеја младих, као и њихово укључивање у значајне одлуке за наше друштво.
Тим Паланачке гимназије је завршио ово путовање богатији за још једно искуство и мотивисани за даље успехе и партиципацију у оваквим и сличним темама и акцијама.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept