Početna » ПАЖЊА БРУЦОШИ: ФАКУЛТЕТИ ОБЈАВИЛИ ЦЕНЕ ЗА ПРИПРЕМНУ НАСТАВУ. На два је бесплатна

ПАЖЊА БРУЦОШИ: ФАКУЛТЕТИ ОБЈАВИЛИ ЦЕНЕ ЗА ПРИПРЕМНУ НАСТАВУ. На два је бесплатна

Универзитет у Београду у свом саставу броји 31 факултет који су организовани у четири групације

од Паланка данас
0 Коментар

Више од половине факултета Универзитета у Београду организује припремну наставу за полагање пријемног испита. Углавном се настава одвија викендом, а неки факултети пружају могућност праћења наставе онлајн.Цене наставе варирају од 7.000 динара до 51.000 динара у зависности од факултета, док Пољопривредни и Факултет за физичку хемију наставу организује бесплатно.

Универзитет у Београду у свом саставу броји 31 факултет који су организовани у четири групације – друштвено хуманистичке науке, медицинске науке, природно-математичке науке и техничко-технолошке науке. Више од половине организује припремну наставу пред полагање пријемног испита.

Факултети БУ који организују неки вид припремне наставе

 • Пољопривредни факултет
 • Филолошки факултет
 • Биолошки факултет
 • Географски факултет
 • Математички факултет
 • Факултет за физичку хемију
 • Факултет за образовање учитеља и васпитача
 • Факултет политичких наука
 • Факултет организационих наука
 • Медицински факултет
 • Факултет ветеринарске медицине
 • Стоматолошки факултет
 • Фармацеутски факултет
 • Грађевински факултет
 • Електротехнички факултет
 • Машински факултет
 • Саобраћајни факултет
 • Економски факултет

Остали факултети или нису навели да организују припрему наставу или нису објавили цене по којима се настава одвија.

Пољопривредни факултет

Овај факултет организује бесплатну припремну наставу која је организована викендима у априлу месецу, а пријаве трају до 1. априла.

Филолошки факултет

На овом факултету припремна наставу организује се онлајн, а припреме почињу 26. фебруара. Како се наводи на сајту факултета, припремна настава садржи тестове, лекције, речнике и вежбе преко онлајн платформе, али постоје и консултације онима којима је то потребно.

Часови су организовани сваке недеље. Цена за припремну наставу једног језика износи 12.000 динара, док за два језика цена износи 18.000 динара.

Биолошки факултет

Биолошки факултет припремну наставу из биологије организује од децембра прошле године и она ће трајати све до јуна месеца.

Како истичу на сајту, припреме из биологије помоћи ће кандидатима да положе пријемни на овом факултету, али и на другим факултетима где се полаже овај предмет. Настава је организована суботом преко онлајн платформе. Цена наставе износи 30.000 динара.

Географски факултет

На свом сајту Географски факултет нуди Збирку питања за пријемни испит за школску 2024/25. годину која садржи нових 600 питања од којих ће 60 бити на пријемном испиту, а која се може купити у просторијама факултета. Цена збирке износи 250 динара.

Математички факултет

Математички факултет од јануара организује припремну наставу која се одвија уживо у згради факултета или преко онлајн платформи. Настава је суботом, а полазници ће укупно одслушати 60 часова. Цена припреме износи 40.000 динара. Како је назначено на сајту, у цену припреме укључен је и пробни пријемни на којем ће кандидати моћи да провере своје знање.

Факултет за физичку хемију

Факултет за физичку хемију организује бесплатно припрему, а настава почиње 24. фебруара. Настава је организована суботом онлајн, изводе је асистенти и траје по два сата.

Факултет за образовање учитеља и васпитача

Факултет за образовање учитеља и васпитача организује припремну наставу из говорне културе, граматике и књижевности, а настава ће се одвијати уживо, суботом од 9. марта. Цена припремне наставе износи 19.000 динара.

Факултет политичких наука

Факултет политичких наука организује припремну наставу у два термина, најпре у марту у просторијама факултета, а касније у јуну. Настава обухвата припрему из предмета који се полажу за одређене смерове, као и припрему за полагање теста опште информисаности.

Цена припремне наставе износи 19.000 динара, с тим да постоји попуст на укупну цену ако се уплате изврше до 24. фебруара или ако су полазници присуствовали Дану отворених врата. Накнаду за припремну наставу неће плаћати полазници програма „Припреми се-упиши се“. Последњи рок за пријаву је 28. фебруар, наводи се на сајту овог факултета.

Факултет организационих наука

Факултет организационих наука реализује припремну наставу од 40 часова, а цена износи 32.000 динара уколико се плаћа у две рате, а уколико се плаћа у целини, цена износи 30.000 динара. Како се наводи на сајту факултета, полазници имају сталне провере знања, а настава се изводи суботом и недељом на факултету. Учесници припремне наставе имају попуст од 30 одсто за пробни пријемни испит који се одржава неколико дана пре самог пријемног испита из математике, наводи се на сајту.

Медицински факултет

Медицински факултет онлајн припремну наставу из хемије и биологије одржава суботама од 2. децембра прошле године до 1. јуна 2024. године. Кандидати који желе да похађају наставу бирају да ли желе да похађају наставу из хемије и биологије, а цена за 60 часова износи 33.000 динара, наводи се на сајту.

Факултет ветеринарске медицине

Факултет ветеринарске медицине објавио је на свом сајту тестове за припрему пријемног испита за упис на овај факултет по цени од 1.500 динара.

Стоматолошки факултет

Припремна настава из хемије и биологије на Стоматолошком факултету одржава се од 3. фебруара сваке суботе. Кандидати бирају који предмет желе да слушају, а настава се одвија уживо. Цена по предмету износи 30.000 динара.

Фармацеутски факултет

Фармацеутски факултет одржава онлајн припремну наставу, а цена за 80 часова хемије износи 40.000 динара, за 40 часова математике 20.000 динара, док је за 60 часова биологије неопходно издвојити 30.000 динара.

Грађевински факултет

Грађевински факултет од почетка фебруара реализује припремну наставу из математике суботом у згради факултета. Цена наставе износи 32.000 ако се плати одједном или 34.000 ако се плаћа у ратама. Како се наводи на сајту, сви полазници припремне наставе који у целости измире цену наставе имаће могућност да без накнаде полажу пријемни испит на овом факултету који ће бити организован у јуну.

Електротехнички факултет

Електротехнички факултет суботом и недељом организује припремну наставу у просторијама ЕТФ-а. Полазници могу да се пријаве на оба курса математике и физике или само за један, док је цена по предмету 46.000 динара ако се плаћа одједном, односно 51.000 ако се плаћа у ратама.

Машински факултет

Машински факултет од децембра месеца прошле године организује наставу за припрему полагања пријемног испита, а цена наставе износи 25.000 динара. Како се истиче на сајту, сви полазници наставе добијају књигу „Збирка задатака за припрему квалификационог испита за упис на Машински факултет у Београду“.

Саобраћајни факултет

Саобраћајни факултет наставу из математике организује од фебруара, викендима, у згради факултета, али како наводе на сајту, није искључена могућност и организовања онлајн наставе. Настава кошта 30.000 динара, односно 34.000 ако се плаћа у ратама.

Економски факултет

Економски факултет у три термина организује припремну наставу. У јануару, априлу или мају и у јуну месецу. Цена припремне наставе је 7.000 динара.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept