ПЧЕЛАРИМА ПРАВА НА ПОДСТИЦАЈ ПО КОШНИЦИ 720 ДИНАРА-ЗАХТЕВИ ЕЛЕКТРОНСКИМ ПУТЕМ

Подношење захтева за остваривање права на подстицаје по кошници пчела почиње у понедељак 15. априла и трајаће до 31. маја текуће године.

Пчелари су први који ће за „подстицаје по кошници“ моћи да поднесу захтев електронским путем, захваљујући пилот пројекту Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде. На овај начин ће сама процедура остваривања права на подстицај бити олакшана, а пчелари ће много брже доћи до свог подстицаја.

Приступ апликацији за подношење електронског захтева је омогућен са званичне интернет презентације Управе за аграрна плаћања uap.gov.rs.

Пчелари који имају регистрован електронски потпис, цео процес ће обавити уношењем тражених података у апликацију (подацио о подносиоцу захтева, број пољопривредног газдинства, ХИД број и број пчелињих стајалишта) и електронским подношењем захтева. Током самог процеса електронског потписивања имаће детаљна упутства која ће их водити кроз процес. Решење поводом овог захтева биће им такође прослеђено електронским путем.

Подносиоци захтева који немају регистрован електронски потпис, моћи ће да након уношења тражених података,  генеришу образац за подношење захтева који ће на себи имати бар код. Генерисани образац са бар кодом је неопходно одштампати, својеручно потписати, или оверити (у случају да је подносилац захтева предузетник), а  потом га послати препорученом поштом на адресу Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управа за аграрна плаћања, Булевар краља Александра 84, 11050 Београд.

Захтев за остваривање права на подстицаје по кошници пчела може се поднети и на Обрасцу – Захтев за подстицаје по кошници пчела за _____ годину, који се доставља на горенаведену адресу.

Подстицаји се остварују у износу од 720 динара по кошници пчела.

Фото Милан  Матејић

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/pcelarima-prava-na-podsticaj-po-kosnici-720-dinara-zahtevi-elektronskim-putem/