ПД ЈАСЕНИЦА ОРГАНИЗОВАЛО АКЦИЈУ ПЕШАЧЕЊА „СТАЗАМА ЗДРАВЉА“ НА ЈЕЗЕРУ КУДРЕЧ

ПОСК „Јасеница“ је у недељу 4. новембра, организовало по осми пут акцију „Стазама здравља“. Стаза  дуга 12 и по километара од језера Кудреч па поред Кудреча 2 до највише коте, Сврачковца,  у Паланци па натраг до језера, прилагођена је рекреативцима и љубитељима природе. Након пешачења организовано је дружење поред језера уз добар ручак и музику.

Ово је традиционална акција ПД Јасеница, које ове године обележава и 70. година постојања и рада.  Поред ПД „Јасеница“ били су и гости из других клубова и градова и то „Букуља“ из Аранђеловца, „Платани“ Брчко, „Победа“ Београд, „Врбица“ Велика Плана, „Гребен“ Младеновац, „Брдњак“ Алексинац као и Еколошка секција ОШ „Олга Милошевић“. 

ПОСК „Јасеница“ је свим друштвима доделила захвалнице за учешће, а такође примила и поклон од градоначелника Брчког, посвећен овом вредном јубилеју.

Иначе ПОСК Јасеница је једно од неколико најстаријих у Србији, основано 1948. године, са дугогодишњом традицијом и изванредним резултатима на пољу планинарског, смучарског и оријентиринг спорта, препознатим и ван граница наше земље.

Завршна централна прослава обележавања јубилеја 70 година ПОСК „Јасеница“ биће одржана 1. децембра у Паланци, а предвиђен је разноврстан и богат програм.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/pd-jasenica-organizovalo-akciju-stazama-zdravlja-na-jezeru-kudrec/