Početna » ПЕНЗИОНЕРИ, ОПРЕЗ АКО ВАМ ОНИ ЗАКУЦАЈУ НА ВРАТА Преваранти нуде од масажера до капи за притисак; Ево шта можете да урадите ако сте ипак насели

ПЕНЗИОНЕРИ, ОПРЕЗ АКО ВАМ ОНИ ЗАКУЦАЈУ НА ВРАТА Преваранти нуде од масажера до капи за притисак; Ево шта можете да урадите ако сте ипак насели

Нова превара у Београду. Ако вам ових дана неко покуца на врата и понуди вам на поклон скупо посуђе, сетите се да нема бесплатног ручка.

од Паланка данас
0 Коментар

И буквално. Према наводима са друштвених мрежа већ данима непознати мушкарац обилази београдска насеља и пензионерима нуди поклон, а заузврат тражи ситни знак пажње, понеки златни прстен, ланчић или евроСвака шеста старија особа била је жртва неке врсте преваре, најчешће финансијске, а тек свака 24. особа то пријави надлежима, кажу у Удружењу Амити.

Свака шеста старија особа била је жртва неке врсте преваре, најчешће финансијске, а тек свака 24. особа то пријави надлежима, кажу у Удружењу Амити.

„Преко Фејсбука продају капи за снижавање крвног притиска. Јави вам се, оставите број и пошаљу вам капи, ја сам то купио, платио сам 3.600 динара и сад их држим у кући за украс. Нити имају упутство, нити рок употребе, нити имају декларацију о произвођачу, нити имају фискални рачун, ништа немају. Они то шаљу брзом поштом, има телефон пошиљаоца, али када зовете не можете га добити“, наводи Слободан Покрајац.

Од врата до врата старијима најчешће нуде ортопетдска помагала, масажере, кућне апарате, постељину.

„Или се представљају да су радници неких компанија, или радници банке, па онда хоће да им понуде разноразне аранжмане. Отуда ми стално говоримо и препоручујемо не пуштајте никога ко звони на врата, погледајте кроз шпијунку ко је или пуштајте само људе које очекујете, који су најавили да вам дођу“, каже Надежда Сатарић из Удружења „Амити“.

По закону, сваки трговац је дужан да остави три документа купцу.

„Морају да оставе уговор или исправу уговора, то је нека поруџбеница, два – морају да оставе обавештење о свим правима потрошача а посебно са назнаком, тзв. одустајање од уговора, значи да имате рок од 14 дана да одустанете од такве куповине и три – морају да вам оставе образац за одустајање од уговора“, наводи Јован Ристић из Удружења потрошача Ефектива.

У супротном, треба се обратити тржишној инспекцији. Уколико установите да је реч о нелегалном продавцу, обавестите полицију, објашњавају у Удружењу потрошача.

РТСPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept